Indesign firar 10-årsjubileum

PUBLICERAD: 26 mars 2010
UPPDATERAD: 26 mars

Ytterligare ett Adobe-program jubilerar i år. Det är Indesign, som fyller tio. För att fira yngligen har Adobe gett ut en minnesbok.

Boken Page by Page: 10 Years of Designing with Adobe Indesign, berättar om programmets utveckling och de personer som arbetade med programmets utveckling. Boken är skriven av Pamela Pfiffner och tar även upp hur kreatörer arbetar och har arbetat med verktyget under dess, än så länge relativt korta, existens på byråer, redaktioner, förlag och tryckerier.

Boken ges ut i mitten av april av förlaget Blurb, men kan redan idag laddas ner på jubileumssajten.

Adobe Indesign lanserades för första gången på Seybold Boston den 2 mars 1999 och började säljas den 31 augusti samma år. Under utvecklingstiden gick programmet under namnet Shuksan, efter Mount Shuksan. Berget ligger i Whatcom County, Washington, där också Aldus hade sitt huvudkontor. Aldus gav ut Indesigns föregångare Pagemaker.

Läs vidare

Grafiska företagen kritiserar att staten äger Strålfors

I en debattartikel kritiserar Grafiska Företagens vd Eva Glückman att staten via Postnord äger ett tryckeri, dotterbolaget Strålfors. "Hela syftet med förvärvet av Strålfors var att växa i värdekedjan uppströms och skydda Postnords volymer från konkurrerande distribution".
Eva G Grafiska

Spandex lanserar ny folieserie

Spandex introducerar varumärket AUTO och ett produktsortiment som riktar sig till professionella aktörer inom bilfoliering. Den första produkten är en serie PPF-folier.
AUTO PPF PR-Images 2

Tåligare utskrifter med nya imagePROGRAF

Canon släpper nya modeller i två av sina serier med storformatsskrivare, imagePROGRAF GP respektive PRO. Bland nyheterna kan nämnas förbättrad ljusbeständighet och reptålighet. 
LC10_GP6600S_PFP2_CEL_660x372

Artificiell intelligens avgörande för företagens överlevnad

Den kommande tiden kommer vi att titta närmare på hur artificiell intelligens (AI) implementeras i redan befintliga grafiska lösningar. Vad kan AI göra, vilka behov fyller det och vilka möjligheter och utmaningar öppnar det på sikt.
FotoJet-(45)

Senaste nytt

Mycket DTF men inte så mycket AI på FESPA

FESPA-mässan är slut för den här gången och förväntningarna inför Drupa ökar. Sign&Print pratade med Kim Harris på Vikiallo om vilka trender han såg på mässan.
Fespa

V-Tab har gått i konkurs

Tryckerikoncernen V-Tab har gått i konkurs. 150 anställda är berörda.
FotoJet-(64)

Ingen sammanslagning med PWA – SBPR kan läggas ner

Den kommunicerade sammanslagningen av profil- och promotionföreningarna SBPR och PWA är ingen sammanslagning. Rent teknisk kan SBPR läggas ner samtidigt som PWA byter namn och öppnar upp för en ny typ av medlemmar. 
Roger-Nilsson

Zünd visar automatisering med robotar

Robotarna blir allt mer avancerade och Zünds skyltlösningar erbjuder skylttillverkare betydande möjligheter till effektivitet.
zund-fespa_01