Helt ny vinge till salu

web_vingeI samband med att Heidelberg stängde sitt Stockholmskontor fick Michael Gustavsson på Colonell chansen att ta över en helt ny, oanvänd Heidelberg Vinge, som nu står och glänser i väntan på nya ägare.

Perforering, numrering, bigning och tryckning är sådant som maskinen kan göra i hastigheter helt upp till 5000 ark i timmen.
– Den stod på ett lager och var helt dammig och trött när jag såg den, säger Michael. Nu har vi gått igenom den och polerat upp den så att den kan stå i entrén på vilket fashionabelt city-tryckeri som helst.

Vad den ska kosta?
– Ett par hundra tusen kronor ska den kosta. Men jag vill också gärna ha ett finger med i spelet så att den inte hamnar på någon undanskymd plats. Det vores synd för denna, den allra sist levererade Vingen i Sverige.

– Jag kan också nämna att jag har den allra först levererade Vingen i Sverige. Den levererades 1923 och gick i produktion i 45 år innan den byttes ut med en ny likadan maskin. Den har vi också polerat upp och gjort jättefin. Men den får nog helst stanna hos oss, avslutar Michael Gustavsson.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Email this to someoneShare on LinkedInShare on Facebook

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Nu höjs priserna

Efter att under ett år ha försökt att svälja prisökningarna på aluminium, så tvingas nu Kodak konstatera att det inte håller längre. Nio procent kommer priserna, med omedelbar verkan att höjas. Och det gäller inte bara i Sverige eller Europa. Prishöjningen är aviserad för hela världen.

Publicerat av: 

PDF tar hem lösning för förpackning i korta serier

Plockmatic Document Finishing (PDF) utökar sitt erbjudande genom att erbjuda en prisbillig stans, som utvecklats och byggs i en särskild Plockmatic version. Den här roterande stansen kan i en arbetsgång lägga både biglinjer och stansa. Det tar någon minut att byta verktyg och en registeravläsning gör att arken hela tiden

Publicerat av: 

Digital förpackning växer snabbt – men från mycket låg nivå

Ingenting i den grafiska branschen växer så snabbt som digitaltryckt förpackning. Det är dock från mycket låga nivåer, om vi undantar etiketter, vilka helt dominerar statistiken när du ser hur mycket förpackningsmaterial som trycks digitalt. Tittar du fem år framåt i tiden så kommer visserligen digitaltryckt kartong att öka med

Publicerat av: 

Skolan som satsar digitalt

Brobygrafiska ansöker om att dra igång nya grafiska yrkesutbildningar med digitalisering i fokus.
– Vi vill att våra studerande och vår bransch ska tillhöra morgondagens vinnare. Därför satsar vi extra mycket på de möjligheter branschen har inom digitalisering, säger verksamhetsledaren Per Branzén.

Publicerat av: