Trycket Mora investerar i latexskrivare

PUBLICERAD: 12 augusti 2010
UPPDATERAD: 14 november

HP-Scitex-LX800-PrinterStorformatföretaget Trycket Mora har köpt Sveriges första HP Scitex LX800-skrivare. LX800 är en 3,2 meters skrivare som arbetar med latexfärger.

– Vi utökar nu vår lokal på 900 kvadratmeter med ytterligare 180 för att få plats med vår nya skrivare, säger Mathias Hofvande, VD, Trycket Mora. HP Latex-färgerna inte bara hjälper oss att minska vår miljöpåverkan utan gör också att det inte krävs någon extra ventilation, något som gör att vi kan skapa en bättre arbetsmiljö.

Trycket Mora startade 1979 som screentryckeri och började 2001 med digitalt storformat. Man har specialiserat sig på stortavlor utomhus samt skyltmaterial for sportevenemang och skidsportorter.

Läs vidare

Med Flora i utbudet tar NI Solutions jättekliv

Som Sign&Print tidigare berättat har återförsäljaren NI Solutions tagit in Flora i portföljden. Under Fespa visade det kinesiska företaget upp några av storformatsbjässarna som kommer ingå i erbjudandet på den svenska marknaden.
_DSC0016w

Industriell DTF och storformatshybrid i fokus hos Ricoh

Ricoh ställer upp med inte mindre än två montrar under årets Fespa-mässa: en med fokus på storformatslösningar och en med fokus på textiltryck. I båda montrarna bjuds det på rykande färska produktnyheter.
Ricoh 3

Agfa presenterar tre nya "odjur" på skyltmarknaden

Agfa avslöjade tre nya maskiner i sin portfölj för skylt- och displaymarknaden under dagens Fespa.
Agfa-Fespa_01

Neolt satsar på ökad automatisering av XY-skärning

Italienska Neolt är kända för sina XY-skärmaskiner för rullmaterial. På Fespa visades en komplett linje med avrullare, skrivare och skärning inline.
Neolt 2

Senaste nytt

Mycket DTF men inte så mycket AI på FESPA

FESPA-mässan är slut för den här gången och förväntningarna inför Drupa ökar. Sign&Print pratade med Kim Harris på Vikiallo om vilka trender han såg på mässan.
Fespa

V-Tab har gått i konkurs

Tryckerikoncernen V-Tab har gått i konkurs. 150 anställda är berörda.
FotoJet-(64)

Ingen sammanslagning med PWA – SBPR kan läggas ner

Den kommunicerade sammanslagningen av profil- och promotionföreningarna SBPR och PWA är ingen sammanslagning. Rent teknisk kan SBPR läggas ner samtidigt som PWA byter namn och öppnar upp för en ny typ av medlemmar. 
Roger-Nilsson

Zünd visar automatisering med robotar

Robotarna blir allt mer avancerade och Zünds skyltlösningar erbjuder skylttillverkare betydande möjligheter till effektivitet.
zund-fespa_01