Arkitektkopia öppnar i Halmstad

Nyöppnade Arkitektkopia i Halmstad är ett dotterbolag till offsettryckerierna Printografen och Skånetryck. Enligt enhetschefen Håkan Walhed är det ett sätt att utveckla erbjudandet.

– Med våra gedigna kunskaper inom offsettryck och Arkitektkopias utbud av unika tjänster och digitaltryck blir vi nu en komplett leverantör, säger Håkan Walhed (på bild) ansvarig för produktion och ledning i det nybildade bolag som representerar Arkitektkopia lokalt.

Printografen och Skånetryck är två offsettryckerier som började ett närmare samarbete för två år sedan. Från mars i år finns företagen i gemensamma lokaler i Halmstad. Båda företagen är idag starkt förankrade lokalt och har tillsammans 20 anställda och omsätter 40 miljoner.

Ytterligare ett grafiskt företag på en ort med 60 000 invånare kanske känns som överetablering, men enligt Håkan Walhed var det en nödvändighet för att komma vidare i utvecklingen.

– Visst finns det många verksamheter här i Halmstad, men vi får vara med och slåss, säger Håkan Walhed. Samtidigt handlar det om att utveckla vår befintlig verksamhet och att starta en Arkitektkopia var ett bra val. Vi får mycket draghjälp av det starka varumärket och den gula skylten utanför butiken.

Arkitektkopia arbetar även med att utveckla nya tjänster via internet. Företaget har till exempel nyligen lanserat Byggnet Verify, en svensk patentsökt innovation som kommer att kunna reducera byggfel. Det är också företagets första app för Iphone.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Dubbelt upp med Kombo TH

Elitron visade sin automatiska efterbehandlingsutrustning med dubbla skärhuvuden och helt nya funktioner.…