Böcker och media minskar i e-handeln

PUBLICERAD: 13 november 2013
UPPDATERAD: 13 november

<!–
_magazines_390

Den senaste e-barometern från HUI Research, Svensk Distanshandel och Post Nord visar på försämrad tillväxt i e-handeln. Kvartalsrapporten gäller tredje kvartalet i år och visar att media gått sämst.

Böcker & media minskade med fyra procent. Det ska jämföras med en generell tillväxt för hela e-handelssektorn på 13 procent. Det är en minskning jämfört med årets två första kvartal då tillväxten låg på 18 respektive 19 procent.

Sedan e-barometern började publicera siffror för e-handel inom olika områden 2011 är detta första gången man noterar en negativ tillväxt.

HUI Research, Svensk Distanshandel och Post Nord räknar med bättre siffror för e-handeln under julperioden i år. Man beräknar även att e-handeln under 2013 kommer att omsätta 37,3 miljarder kronor. Det motsvarar en försäljningstillväxt på 18 procent.

Läs vidare

Grafiska företagen kritiserar att staten äger Strålfors

I en debattartikel kritiserar Grafiska Företagens vd Eva Glückman att staten via Postnord äger ett tryckeri, dotterbolaget Strålfors. "Hela syftet med förvärvet av Strålfors var att växa i värdekedjan uppströms och skydda Postnords volymer från konkurrerande distribution".
Eva G Grafiska

Spandex lanserar ny folieserie

Spandex introducerar varumärket AUTO och ett produktsortiment som riktar sig till professionella aktörer inom bilfoliering. Den första produkten är en serie PPF-folier.
AUTO PPF PR-Images 2

Tåligare utskrifter med nya imagePROGRAF

Canon släpper nya modeller i två av sina serier med storformatsskrivare, imagePROGRAF GP respektive PRO. Bland nyheterna kan nämnas förbättrad ljusbeständighet och reptålighet. 
LC10_GP6600S_PFP2_CEL_660x372

Artificiell intelligens avgörande för företagens överlevnad

Den kommande tiden kommer vi att titta närmare på hur artificiell intelligens (AI) implementeras i redan befintliga grafiska lösningar. Vad kan AI göra, vilka behov fyller det och vilka möjligheter och utmaningar öppnar det på sikt.
FotoJet-(45)

Senaste nytt

Mycket DTF men inte så mycket AI på FESPA

FESPA-mässan är slut för den här gången och förväntningarna inför Drupa ökar. Sign&Print pratade med Kim Harris på Vikiallo om vilka trender han såg på mässan.
Fespa

V-Tab har gått i konkurs

Tryckerikoncernen V-Tab har gått i konkurs. 150 anställda är berörda.
FotoJet-(64)

Ingen sammanslagning med PWA – SBPR kan läggas ner

Den kommunicerade sammanslagningen av profil- och promotionföreningarna SBPR och PWA är ingen sammanslagning. Rent teknisk kan SBPR läggas ner samtidigt som PWA byter namn och öppnar upp för en ny typ av medlemmar. 
Roger-Nilsson

Zünd visar automatisering med robotar

Robotarna blir allt mer avancerade och Zünds skyltlösningar erbjuder skylttillverkare betydande möjligheter till effektivitet.
zund-fespa_01