Billes digitala satsning

Billes investerar i två nya digitala tryckpressar från Visutech. Från vänster: Fredrik Bille, Johan Lidström från Visutech, Niklas Bille och Robert Karlsson från Visutech.

Billes Tryckeri i Mölndal har investerat i två nya tryckpressar i sin satsning på det digitala segmentet. Totalt har tryckeriet satsat runt 23 miljoner kronor på två HP Indigo-maskiner – en 7800, med inline häftutrustning som häftar trycksakerna direkt efter tryckningen, och en HP Indigo 10000, som trycker 53×75 centimeter som största arkformat, den första pressen i Sverige av denna typ enligt Billes.

– Vi ser att efterfrågan på digitaltryck ökar stadigt, med alltmer personifierade trycksaker och små riktade upplagor. Därför satsar vi kraftigt på den här typen av tryck, säger Niklas Bille, vd för Billes Tryckeri AB, och fortsätter:

– Förutom att vi nu dubblar vår kapacitet skapar vi också nya möjligheter för våra kunder att trycka större format i digitaltryck, som liggande A4 broschyrer, broschyrer i A3 med variabeltryck och skyltar och affischer upp till 50×70 centimeter till väldigt konkurrenskraftiga priser.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Email this to someoneShare on LinkedInShare on Facebook

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Robotsystemet som ger tryckeriet extra skift

Canon tror starkt på automation i den grafiska branschen. I holländska Hoorn visade de upp sin nya robotlösning som kan skräddarsys efter tryckeriernas storformatsproduktion och ticka på av sig självt under kvällar och nätter. Klicka in och se filmen där roboten får jobba.

Publicerat av: