Åtta nya pressar från HP

PUBLICERAD: 29 mars 2016
UPPDATERAD: 29 mars

HP Indigo 50000

Det har länge varit känt att HP bokat största montern på Drupa. Nu har vi också fått veta vad montern ska fyllas med. Bland annat kommer en Indigo i B1-formatet – som med sju färger, lack och silver/guld får ett totalpris runt 20 miljoner kronor och kan trycka på allt från tunt papper till tjock kartong. Vidare presenteras bläckpressar med en kvalitet som ska matcha de bästa offsetpressarna. Dessutom lanseras Print OS, som troligen kommer att vända upp och ner på mycket vi sett som självklart i den administrativa delen av den grafiska världen. Nu kommer alla program att kunna prata med varandra i något slags Postscript för administration.

– Tidigare har vi talat mycket om kostnaden per ark. Nu talar vi istället om kostnaden per jobb, säger HP Indigos vd Alon Bar-Shany.

Alon Bar-Shany, HP Indigo
Alon Bar-Shany visar konstverk, föreställande Mexikansk madonnafigur och tryckt med HP Indigo 20000.

– Indigo tekniken är fortfarande i sin linda. Det finns så mycket kvar att utveckla kring den, säger Alon Bar-Shany vidare och berättar att sjufärgstrycket nu täcker 97 procent av alla färger i Pantones palett.

– Brytpunkten mellan Indigo och bläckmaskinerna ligger kring 25-35 procent färgtäckning, säger Jan-Olof Jungersten, vd på Visutech, som säljer HP Indigo i Norden. Under det är bläck billigast medan Indigos digitala offset är mest ekonomisk för färgtäckning över den nivån.

En färgbild kan ha en täckning uppåt 300 procent färg, så egentligen kan man konstatera att bläcktryck i dag frmaför allt är konkurrenskraftigt för produkter med lite mindre färgtäckning, typ skolböcker, fakturor och manualer.

Tryckprover, HP Indigo

Ett litet axplock av produkter som tillverkas i HP Indigo.

Coke Mosaic

Cola-flaskor framställda med HP Indigo Mosaic, som automatiskt genererar helt unikt tryck på vartenda ark. Här på krympfolie till stor kampanj för Coca-Cola.

(artikeln uppdateras)

Läs vidare

Fujifilm visar sin förstärkta B2-uppsättning på Drupa

Tillsammans med en stor del av Fujifilms omfattande sortiment kommer ett par nya B2-skrivare att visas upp i Fujifilms monter på Drupa, som inte är mindre än 2 420 m2 stor, vilket motsvarar ungefär tre handbollsplaner.
drupa24_fujifilm

Mässpremiär på Drupa för Zünds Q-Line

Den schweiziska skärbordstillverkaren Zünd ställer ut under mottot ”Performance across the board” och tar med sig Q-Line som lanserades förra våren och nu visas på en mässa för första gången.
Zund 2

Canon blickar mot nya marknader

Det är ett Canon i toppform som, med sin 4 800 kvadratmeter stora monter på Drupa, visar varför de är ledande inom flera teknologier.
Drupa_Canon

100 Revoria Press PC1120 installerade i Europa

Fujifilm har nu gjort sin hundrade installation av sin flaggskeppsmodell Revoria Press PC1120 i Europa. Tonerpressen har vunnit flera utmärkelser under åren.
IMG_4094

Senaste nytt

De närmar sig 50 miljoner i omsättning – Inleder utbyggnad

Nilssons Tryckeri närmar sig drömgränsen 50 miljoner kronor i omsättning. Företaget har flyttat sitt nya varumärke Jako till Skåne och håller nu på att bygga ut lokalerna.
nilssons-1

Marabu stöttade sina leverantörer under Fespa

Marabu hade ingen egen monter på årets Fespa-mässa men fanns på plats för att bistå sina leverantörer. Sign&Print följde med Victor Bildsten, digital säljchef på Marabu Scandinavia, på en rundtur i montrarna.
Vanguard 1

Epson lanserar storformatsskrivare för fotoutskrifter

Epson lanserar en ny storformatskrivare för de professionella fotografi-, konst- och affischmarknaderna.
Epson_P20500Series

Fujifilm visar sin förstärkta B2-uppsättning på Drupa

Tillsammans med en stor del av Fujifilms omfattande sortiment kommer ett par nya B2-skrivare att visas upp i Fujifilms monter på Drupa, som inte är mindre än 2 420 m2 stor, vilket motsvarar ungefär tre handbollsplaner.
drupa24_fujifilm