Mimaki lanserar uv-skrivare för storformat

UJV55-320 - Twin Roll Printing - Key Visual

Mimaki presenterar en ny storformatsskrivare i sitt sortiment – UJV55-320 är en rullbaserad skrivare på 3,2 meter som använder uv-härdande bläck.

– Stora bakgrundsbelysta inomhusskyltar med energisnål LED-belysning ökar i popularitet på flygplatser, tågstationer och andra större samlingsplatser och annonsörerna byter till mer miljömässigt hållbar reklam, säger Mike Horsten, marknadschef Mimaki EMEA, och fortsätter:

– Användarna kommer att vara särskilt nöjda med opaciteten och de breda färgskalor denna enastående skrivare levererar.

Skrivaren har en hastighet på upp till 110 kvadratmeter i timmen och utskriftsupplösning på upp till 1 200 dpi, beroende på media. Bläcken kommer i cyan, magenta, gult, svart, vit, ljus cyan och ljus magenta som kan konfigureras i 4- eller 6-färgsläge plus vitt.

Twin roll-funktionen gör att det är möjligt att skriva ut två olika jobb på två separata rullar av samma media samtidigt.

Tags: , , ,
Publicerat av: 

Dela artikeln

Email this to someoneShare on LinkedInShare on Facebook

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Byt strategi för tryckeriet

  Även om det kan kännas tungt att betala av på sina maskiner, så är personalkostnaden det utan jämförelse dyraste i ett tryckeri. Därför blir det ordentligt tokigt när tryckerierna håller igen på investeringar, istället för att satsa och rationalisera. Från att tidigare varit världsledande i investeringar – alldeles tokigt

Publicerat av: 

Norden möttes i Riga

  När Plockmatic Document Finishing för fjärde gången höll Plockmatic Days i Riga, hade arrangemanget vuxit till att börja likna en mässa. Den här gången anslöt kunder från hela Norden samt från Baltikum, Tjeckien, Vitryssland och Ryssland. Ansvarig var Mikael Bryske, som gladde sig över ännu ett besöksrekord. – Det började

Publicerat av: 

Casio jobbar på en 2,5D-teknik

Det japanska företaget Casio har tagit fram en prototyp på en skrivarlösning som med särskilt material kan återge högupplösta strukturer i färg, som läder, tyg med sömmar, trä, keramik och murade väggar. Företaget definierar tekniken som 2,5D, alltså inte riktigt hela vägen fram till 3D.

Publicerat av: 

Bjöd in till nära samarbeten

Marabu Scandinavia har hållit Öppet hus i sina lokaler i Malmö. Budskapet som förmedlades till kunderna var tydligt.
– Vi har pushat mycket idag för att skapa partnerskap. Det vi gör, gör vi tillsammans med kunden. Vi erbjuder inte bara en burk med färg utan en helhetslösning. Allt från produktivitet och kvalitet till förståelse för gällande lagar och regler, säger Victor Bildsten, digital försäljningschef på Marabu Scandinavia.

Publicerat av: