Mimaki lanserar uv-skrivare för storformat

PUBLICERAD: 31 mars 2016
UPPDATERAD: 31 mars

UJV55-320 - Twin Roll Printing - Key Visual

Mimaki presenterar en ny storformatsskrivare i sitt sortiment – UJV55-320 är en rullbaserad skrivare på 3,2 meter som använder uv-härdande bläck.

– Stora bakgrundsbelysta inomhusskyltar med energisnål LED-belysning ökar i popularitet på flygplatser, tågstationer och andra större samlingsplatser och annonsörerna byter till mer miljömässigt hållbar reklam, säger Mike Horsten, marknadschef Mimaki EMEA, och fortsätter:

– Användarna kommer att vara särskilt nöjda med opaciteten och de breda färgskalor denna enastående skrivare levererar.

Skrivaren har en hastighet på upp till 110 kvadratmeter i timmen och utskriftsupplösning på upp till 1 200 dpi, beroende på media. Bläcken kommer i cyan, magenta, gult, svart, vit, ljus cyan och ljus magenta som kan konfigureras i 4- eller 6-färgsläge plus vitt.

Twin roll-funktionen gör att det är möjligt att skriva ut två olika jobb på två separata rullar av samma media samtidigt.

Läs vidare

Mässpremiär på Drupa för Zünds Q-Line

Den schweiziska skärbordstillverkaren Zünd ställer ut under mottot ”Performance across the board” och tar med sig Q-Line som lanserades förra våren och nu visas på en mässa för första gången.
Zund 2

Storformatsjätten Ackert Reklam börjar med småformat

Storformatsjätten på västkusten, Ackert Reklam, har lite i smyg börjat med småformat. Företaget vill alltid ligga i framkant oavsett om det gäller nya maskiner, automatisering och noggrannhet i både stort och smått. Omsättningen och vinsten ligger på imponerande siffror år efter år, men varför tar de inte nästa kliv?
Acker-stor

BCB Tryckeri & Media skalade ner och studsade upp

För tre år sedan stod anrika BCB Tryckeri & Media inför ett avgörande beslut – lägga ner eller anpassa kostymen. Efter att ha sålt av sina offsetpressar, dragit ner på personal och flyttat till mindre lokaler har nu verksamheten studsat uppåt med fina stabila siffror. Det gör att Varbergstryckeriet senare i år kan fira sin 120:e födelsedag.
BCB5

Cykelfantast ska få Storbildsbolaget att växla upp

Efter några år på ett cykelföretag återvänder den tidigare försäljningschefen Patrick Söderberg till Storbildsbolaget. Som vice vd ska han få Helsingborgsföretaget att växla upp sina strategiska planer för framtiden.  
IMG_3878

Senaste nytt

Åtta45 köper grafiskt företag i Stockholm

Binder & Reklamtjänst blir en del av Åtta45 Print & Media. Solnaföretaget arbetar med efterbehandling. Verksamheten kommer under året flyttas över till Åtta45 i Järfälla.
åtta45-webb

Hon startar ny era för Kaffe Skog & Tryck

Mia Vindelhed kommer senast från skidbranschen. Nu glider hon in och tar över tryckeriet och pappershandelns Kaffe Skog & Tryck i Västerbottniska Vindeln norr om Umeå.
mia1

Mässpremiär på Drupa för Zünds Q-Line

Den schweiziska skärbordstillverkaren Zünd ställer ut under mottot ”Performance across the board” och tar med sig Q-Line som lanserades förra våren och nu visas på en mässa för första gången.
Zund 2

Xeikons Lion tar digitaltrycket framåt

Xeikon har lanserat Lion LX3000, en ny digital etikettpress med ett nytt styrsystem som ger hög produktivitet och etikettkvalitet med fina prestanda.
Xeikon