Gratis webinarium om extended gamut printing

extendedcolorgamut3

Esko och X-Rite håller ett gratis seminarium på webben den 27 oktober kl 16.00, svensk tid: Implementing extended gamut printing successfully in your entire workflow. Det handlar om hur man med sex eller sju färger (CMYK plus orange, grön och blå) kan trycka med en större färgrymd. Fördelen med detta är att man slipper extra färglager, intagningstider, plåtbyten och kan trycka olika jobb på samma tryckark jämför att trycka med bland- och Pantonefärger.

Utökad färgrymd gör också färgbilderna mer mättade. Eftersom många digitalpressar i dag kan trycka med sju färger så kan också offsettrycket behöva göra detta för att konkurrera kvalitetsmässigt. Föreläsare är Dan Pulling från Esko och Bob Binder från X-Rite, båda med lång erfarenhet inom detta ämne. De kommer att visa hur man kan specificera, mäta och kontrollera den utökade färgrymden genom produktionskedjan. De kommer också visa vilka programvaror och mätinstrument man kan använda (Eskos och X-Rites). Seminariet är på en timma och anmälan gör du här.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Robotsystemet som ger tryckeriet extra skift

Canon tror starkt på automation i den grafiska branschen. I holländska Hoorn visade de upp sin nya robotlösning som kan skräddarsys efter tryckeriernas storformatsproduktion och ticka på av sig självt under kvällar och nätter. Klicka in och se filmen där roboten får jobba.

Publicerat av: