Hopslagning i Borås

responsstema

Två vitt skilda grafiska företag går ihop och bildar ett väsentligt breddat erbjudande. Det är vad som planeras i Borås.

Responstryck är ett traditionellt tryckeri med offset och digitaltryck och egna lösningar för personalisering och anpassning. Stema är ett specialtryckeri med screentryck och kapacitet för bland annat fordonsdekor och mässmaterial.

Där dålig lönsamhet varit orsaken när många andra tryckerier slagits ihop, så handlar det här om två lönsamma företag som går ihop utifrån ett kundfokus, där de ska kunna erbjudas väldigt mycket mer till varje kund.

Rent tekniskt köper Stema upp Responstryck och betalar befintliga delägare i Responstryck med aktier i Stema. Bolagen flyttar ihop i en nyförvärvad fastighet på 5600 kvadratmeter i Viared. Det tillgodoser ett välbehövligt behov av mer ändamålsenliga lokaler.

Senaste bokslutet visar att Stemas omsättning steg för fjärde året i rad, till drygt 50 miljoner kronor. Responstryck nådde 45 miljoner, så det är två nästan lika stora företag som med 70 medarbetare flyttar ihop till våren.

Innan flytten – preliminärt planerad till nästa sommar – kommer också företaget att ge svar på frågan om vem som blir vd.

 

Publicerat av: 

Dela artikeln

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Skärspecialist firar 20 år – drar till med robotnyhet

Zünd bjuder in till inspiration och festligheter i sina nya lokaler i danska Odder i samband med företagets 20 års jubileum. Här ska S3 L-1200 Robot premiärvisas:
– Som ett led i framtidens trend och fokus på automation visar vi för första gången vårt nya robotstyrprogram, säger försäljningschef Martin Roed Nielsen.

Publicerat av: