Hopslagning i Borås

responsstema

Två vitt skilda grafiska företag går ihop och bildar ett väsentligt breddat erbjudande. Det är vad som planeras i Borås.

Responstryck är ett traditionellt tryckeri med offset och digitaltryck och egna lösningar för personalisering och anpassning. Stema är ett specialtryckeri med screentryck och kapacitet för bland annat fordonsdekor och mässmaterial.

Där dålig lönsamhet varit orsaken när många andra tryckerier slagits ihop, så handlar det här om två lönsamma företag som går ihop utifrån ett kundfokus, där de ska kunna erbjudas väldigt mycket mer till varje kund.

Rent tekniskt köper Stema upp Responstryck och betalar befintliga delägare i Responstryck med aktier i Stema. Bolagen flyttar ihop i en nyförvärvad fastighet på 5600 kvadratmeter i Viared. Det tillgodoser ett välbehövligt behov av mer ändamålsenliga lokaler.

Senaste bokslutet visar att Stemas omsättning steg för fjärde året i rad, till drygt 50 miljoner kronor. Responstryck nådde 45 miljoner, så det är två nästan lika stora företag som med 70 medarbetare flyttar ihop till våren.

Innan flytten – preliminärt planerad till nästa sommar – kommer också företaget att ge svar på frågan om vem som blir vd.

 

Publicerat av: 

Dela artikeln

Email this to someoneShare on LinkedInShare on Facebook

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Sharp visade prov på digitala kontorslösningar

Sharp bjöd in till Inspire Expo i Edinburgh och visade många lösningar på hur företag kan utvecklas och bli smartare med kontorsteknik. Här fick återförsäljare och pressfolk se 15 nya skrivar- och bildskärmsenheter. Sharp tog även med besökarna på en resa in i framtiden med digitala möteslösningar och en demonstration av tv-sändningstekniken 8K.

Publicerat av: