Esko Corruspeed för digital skärning av wellpapp

Digital skärning av wellpapp kan vara problematiskt i både förpacknings- och skyltproduktion. Orsaken är att verktygen lämnar grader eller taggar vid skärningen som försämrar kvaliteten på slutprodukten.

esko_corruspeed-tool_2

Med Corruspeed ska man få ett snitt jämförbart med konventionell stansning. Man ska också kunna göra kraftiga biglinjer, som minskar risken för att linern spricker vid vikning. Corruspeed kan fås till Kongsberg-skärbord, serie C, X, XP och XE.

Det nya verktyget har också en flytande, fjäderbelastad fot med justerbart tryck. Det gör att man klarar av ett brett utbud av olika kvaliteter på wellpapp som dubbelwell, upp till sju millimeter. Hastigheten är också högre vilket ger en bättre produktivitet. Se film.

– Vi såg ett stort intresse för verktyget under Drupa och en stark efterfrågan på att installera verktyget till befintliga bord samt försäljning av Kongsberg-skärbord med det nya verktyget, säger Knut Johansen, produktchef för Esko och fortsätter:

– Corruspeed är oöverträffad på marknaden och ett exempel på Eskos strävan att spela en ledande roll på marknaden för digital efterbehandling av förpackningar, skyltar och skärmgrafik.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Byt strategi för tryckeriet

  Även om det kan kännas tungt att betala av på sina maskiner, så är personalkostnaden det utan jämförelse dyraste i ett tryckeri. Därför blir det ordentligt tokigt när tryckerierna håller igen på investeringar, istället för att satsa och rationalisera. Från att tidigare varit världsledande i investeringar – alldeles tokigt

Publicerat av: 

Norden möttes i Riga

  När Plockmatic Document Finishing för fjärde gången höll Plockmatic Days i Riga, hade arrangemanget vuxit till att börja likna en mässa. Den här gången anslöt kunder från hela Norden samt från Baltikum, Tjeckien, Vitryssland och Ryssland. Ansvarig var Mikael Bryske, som gladde sig över ännu ett besöksrekord. – Det började

Publicerat av: 

Casio jobbar på en 2,5D-teknik

Det japanska företaget Casio har tagit fram en prototyp på en skrivarlösning som med särskilt material kan återge högupplösta strukturer i färg, som läder, tyg med sömmar, trä, keramik och murade väggar. Företaget definierar tekniken som 2,5D, alltså inte riktigt hela vägen fram till 3D.

Publicerat av: 

Bjöd in till nära samarbeten

Marabu Scandinavia har hållit Öppet hus i sina lokaler i Malmö. Budskapet som förmedlades till kunderna var tydligt.
– Vi har pushat mycket idag för att skapa partnerskap. Det vi gör, gör vi tillsammans med kunden. Vi erbjuder inte bara en burk med färg utan en helhetslösning. Allt från produktivitet och kvalitet till förståelse för gällande lagar och regler, säger Victor Bildsten, digital försäljningschef på Marabu Scandinavia.

Publicerat av: