Esko Corruspeed för digital skärning av wellpapp

Digital skärning av wellpapp kan vara problematiskt i både förpacknings- och skyltproduktion. Orsaken är att verktygen lämnar grader eller taggar vid skärningen som försämrar kvaliteten på slutprodukten.

esko_corruspeed-tool_2

Med Corruspeed ska man få ett snitt jämförbart med konventionell stansning. Man ska också kunna göra kraftiga biglinjer, som minskar risken för att linern spricker vid vikning. Corruspeed kan fås till Kongsberg-skärbord, serie C, X, XP och XE.

Det nya verktyget har också en flytande, fjäderbelastad fot med justerbart tryck. Det gör att man klarar av ett brett utbud av olika kvaliteter på wellpapp som dubbelwell, upp till sju millimeter. Hastigheten är också högre vilket ger en bättre produktivitet. Se film.

– Vi såg ett stort intresse för verktyget under Drupa och en stark efterfrågan på att installera verktyget till befintliga bord samt försäljning av Kongsberg-skärbord med det nya verktyget, säger Knut Johansen, produktchef för Esko och fortsätter:

– Corruspeed är oöverträffad på marknaden och ett exempel på Eskos strävan att spela en ledande roll på marknaden för digital efterbehandling av förpackningar, skyltar och skärmgrafik.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Dubbelt upp med Kombo TH

Elitron visade sin automatiska efterbehandlingsutrustning med dubbla skärhuvuden och helt nya funktioner.…