En närmare titt på Intecs etikettskrivare

Master Office är en av utställarna på Sign&Print Scandinavia på Kistamässan i februari. Till den norska mässan tog de med sig sin nya etikettskrivare, Intec LP215, tillsammans med skär- och finishingmaskinen Intec LCF215. Vi hälsade på dem i Farsta utanför Stockholm för att få en genomgång.

1_helamaskinen

Intec LP215 är en kompakt etikettskrivare, som är speciellt effektiv för korta och mellanlånga körningar. Här ser vi den tillsammans med ripp-stationen och skär- och finishingmaskinen LCF215.

2_ripp

I ripp-stationen ställer du in jobbet med en programlösning speciellt framtagen för LP215-skrivaren, ett drag-and-drop-verktyg för gridlayouter och snabb påläggning av grafik. På bilden syns  färdiga etiketter som ska läggas in i programvaran.

3_inmatning

Intec-maskinen kan köra rulle-till-rulle, med både plant papper och med färdigskurna etiketter för den som har ett antal satta standardstorlekar.

5_toner

Tonerkassetterna i standard cmyk-uppsättning.

5_tryckapavitt

Det går dock bra att byta ut den svarta tonern mot vit, för att kunna trycka på till exempel transparenta material. Då används istället de resterande färgerna för att skapa svart.

6_rulledisplay

Den inbyggda rullmataren, som också skär av materialet när jobbet är klart.

7_utmatning

Etiketterna matas ut och rullas direkt upp igen. Här syns ett exempel på ett jobb med flera olika storlekar och former på etiketter.

8_skarmaskin

Till skrivaren kan du också köpa skär- och finishmaskinen LCF215, som kan skära ut de etiketter som inte trycks på färdigskurna rullar.

8_skarmaskinmedlaminat

I maskinen kan du dessutom laminera etiketter som behöver längre hållbarhet av olika skäl.

9_olikastorlekar

Staffan Lehr på Master Office visar hur LCF215-maskinen kan hantera etiketter i flera olika storlekar på en och samma gång.

10_overflod

När etiketterna är skurna rullas överflödig media upp på rullen ovan, och de färdiga etiketterna rullas ihop på den nedan.

11_egnaetiketter

För att demonstrera vad skrivaren kan göra använder sig Master Office, med hjälp av Intec, ofta sitt eget namn i test-etiketterna.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Email this to someoneShare on LinkedInShare on Facebook

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Byt strategi för tryckeriet

  Även om det kan kännas tungt att betala av på sina maskiner, så är personalkostnaden det utan jämförelse dyraste i ett tryckeri. Därför blir det ordentligt tokigt när tryckerierna håller igen på investeringar, istället för att satsa och rationalisera. Från att tidigare varit världsledande i investeringar – alldeles tokigt

Publicerat av: 

Norden möttes i Riga

  När Plockmatic Document Finishing för fjärde gången höll Plockmatic Days i Riga, hade arrangemanget vuxit till att börja likna en mässa. Den här gången anslöt kunder från hela Norden samt från Baltikum, Tjeckien, Vitryssland och Ryssland. Ansvarig var Mikael Bryske, som gladde sig över ännu ett besöksrekord. – Det började

Publicerat av: 

Casio jobbar på en 2,5D-teknik

Det japanska företaget Casio har tagit fram en prototyp på en skrivarlösning som med särskilt material kan återge högupplösta strukturer i färg, som läder, tyg med sömmar, trä, keramik och murade väggar. Företaget definierar tekniken som 2,5D, alltså inte riktigt hela vägen fram till 3D.

Publicerat av: 

Bjöd in till nära samarbeten

Marabu Scandinavia har hållit Öppet hus i sina lokaler i Malmö. Budskapet som förmedlades till kunderna var tydligt.
– Vi har pushat mycket idag för att skapa partnerskap. Det vi gör, gör vi tillsammans med kunden. Vi erbjuder inte bara en burk med färg utan en helhetslösning. Allt från produktivitet och kvalitet till förståelse för gällande lagar och regler, säger Victor Bildsten, digital försäljningschef på Marabu Scandinavia.

Publicerat av: