Summa lanserar planskärmaskin

summa-fseries-f2630-sidev-hires

Summas tidigare F1612-skärmaskin får en storebror – planskärmaskinen F2630. Den har en arbetsyta på 2,65 gånger 3,05 meter, vilket ska göra det möjligt att bearbeta två materialrullar på en gång genom att placera dem bredvid varandra.

Alla verktyg och moduler som finns till F1612-maskinen fungerar också till F2630. Utskärningsverktygen fungerar på alla typer av plast och tunna kartonger medan de oscillerande verktygen, i kombination med falshjul och V-skärkniv, kan skära i vanlig kartong och skumplattor. Dessutom finns en enkilowattsrouter tillgänglig för kompakt material upp till 25 millimeter tjockt, som PVC, akryl, trä eller aluminiumtäckta kartonger.

– F1612 har varit en enorm framgång och kunder har frågat efter en större motsvarighet. Vi svarar med lanseringen av F2630. Vi har märkt att den typiska F1612-kunden är en skylttillverkare som gillar mångfalden och flexibiliteten hos enheten. Även F2630 kommer att bli populär på skyltmarknaden, som är Summas kärnmarknad, men vi är övertygade om att dess format kommer att göra att F2630 också tränger in på förpacknings-, textil- och lädermarknaden. I och med att vi har verktyg för alla dessa appliceringar är jag övertygad om att vi kommer att lyckas, säger Summas marknadschef Geert Pierloot.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Email this to someoneShare on LinkedInShare on Facebook

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Nu höjs priserna

Efter att under ett år ha försökt att svälja prisökningarna på aluminium, så tvingas nu Kodak konstatera att det inte håller längre. Nio procent kommer priserna, med omedelbar verkan att höjas. Och det gäller inte bara i Sverige eller Europa. Prishöjningen är aviserad för hela världen.

Publicerat av: 

PDF tar hem lösning för förpackning i korta serier

Plockmatic Document Finishing (PDF) utökar sitt erbjudande genom att erbjuda en prisbillig stans, som utvecklats och byggs i en särskild Plockmatic version. Den här roterande stansen kan i en arbetsgång lägga både biglinjer och stansa. Det tar någon minut att byta verktyg och en registeravläsning gör att arken hela tiden

Publicerat av: 

Digital förpackning växer snabbt – men från mycket låg nivå

Ingenting i den grafiska branschen växer så snabbt som digitaltryckt förpackning. Det är dock från mycket låga nivåer, om vi undantar etiketter, vilka helt dominerar statistiken när du ser hur mycket förpackningsmaterial som trycks digitalt. Tittar du fem år framåt i tiden så kommer visserligen digitaltryckt kartong att öka med

Publicerat av: 

Skolan som satsar digitalt

Brobygrafiska ansöker om att dra igång nya grafiska yrkesutbildningar med digitalisering i fokus.
– Vi vill att våra studerande och vår bransch ska tillhöra morgondagens vinnare. Därför satsar vi extra mycket på de möjligheter branschen har inom digitalisering, säger verksamhetsledaren Per Branzén.

Publicerat av: