Jigraf uppgraderar den digitala kapaciteten

Etikettryckeriet Jigraf i Landskrona har återigen investerat i en HP Indigo. De ville främst öka sin digitala kapacitet ytterligare efter att ha köpt en HP Indigo WS4000 år 2009.

– Vi höll på i nästan ett år och reste runt och testade olika tekniker. I slutet hade vi tre alternativ, HP Indigo och två uv-inkjetprintrar, berättar Mats Jarlebrink, en av två bröder som driver familjeföretaget Jigraf.

Valet föll på HP Indigo WS6800 efter att de fick möjlighet att besöka HP Experience Center i Barcelona. För Jigraf var det avgörande att de fick ett bredare alternativ, med fler möjligheter att serva sina kunder. Dessutom ökas den digitala kapaciteten 4-5 gånger.

– Det här blir vår digitala basmaskin som kommer att stå och rulla dag efter dag och serva många olika behov. Vi får också en överlägsen tryckkvalitet, snabbare tryck och till ett bättre pris, säger Mats Jarlebrink.

I dag är 20 procent av tryckvolymen digitaltryck och resterande flexo hos Jigraf. Med den nya tryckpressen räknar Mats Jarlebrink med ett 50/50-läge, mycket tack vare en högre brytpunkt.

– Tidigare låg brytpunkten på 1000 rullmeter, men med den nya HP Indigo WS6800 klarar vi 4000 rullmeter med bra ekonomi. Det gör att vi kan flytta över mycket tryck från flexo till digitalt.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Dubbelt upp med Kombo TH

Elitron visade sin automatiska efterbehandlingsutrustning med dubbla skärhuvuden och helt nya funktioner.…