Billes investerar i planprinter

Anders Wackfelt är produktions- och inköpschef på Billes Tryckeri.

Anders Wackfelt är produktions- och inköpschef på Billes Tryckeri.

Billes Tryckeri har investerat i en ny planprinter via ett samarbete med Schneidler Grafiska. Det är en Inca Onset X2 Digital planprinter med två gånger fyra färger samt 3/4 automation i formatet 1600 gånger 3200 millimeter.

– Grundanledningen till att vi investerat i denna är att vi har vuxit ur vår befintliga kapacitet och behövde högre hastigheter på tryckningen, säger Anders Wackfelt, produktions- och inköpschef på Billes Tryckeri, och fortsätter:

– Många av våra kunder är butikskedjor, så vi kommer att trycka mycket butiksreklam, men också till exempel stortavlor, trafikreklam och spårvagnssidor.

Maskinen installeras i skrivande stund, Anders berättar att tekniker från Inca varit på plats i tre–fyra veckor för installation och inlärning.

– Samarbetet med Schneidler Grafiska har varit bra och vi är så klart mycket spända på att få börja producera i maskinen.

Detta är den första Inca Onset X2 i Skandinavien med en printkapacitet på upp till 640 kvadratmeter per timme, och kan uppgraderas till en Inca Onset X3 med en printkapacitet på över 900 kvadratmeter per timme. Uv-färgen som Billes Tryckeri kommer att använda sig av i printern är godkänd av ledande Nordiska miljömärkningssystem.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Email this to someoneShare on LinkedInShare on Facebook

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Byt strategi för tryckeriet

  Även om det kan kännas tungt att betala av på sina maskiner, så är personalkostnaden det utan jämförelse dyraste i ett tryckeri. Därför blir det ordentligt tokigt när tryckerierna håller igen på investeringar, istället för att satsa och rationalisera. Från att tidigare varit världsledande i investeringar – alldeles tokigt

Publicerat av: 

Norden möttes i Riga

  När Plockmatic Document Finishing för fjärde gången höll Plockmatic Days i Riga, hade arrangemanget vuxit till att börja likna en mässa. Den här gången anslöt kunder från hela Norden samt från Baltikum, Tjeckien, Vitryssland och Ryssland. Ansvarig var Mikael Bryske, som gladde sig över ännu ett besöksrekord. – Det började

Publicerat av: 

Casio jobbar på en 2,5D-teknik

Det japanska företaget Casio har tagit fram en prototyp på en skrivarlösning som med särskilt material kan återge högupplösta strukturer i färg, som läder, tyg med sömmar, trä, keramik och murade väggar. Företaget definierar tekniken som 2,5D, alltså inte riktigt hela vägen fram till 3D.

Publicerat av: 

Bjöd in till nära samarbeten

Marabu Scandinavia har hållit Öppet hus i sina lokaler i Malmö. Budskapet som förmedlades till kunderna var tydligt.
– Vi har pushat mycket idag för att skapa partnerskap. Det vi gör, gör vi tillsammans med kunden. Vi erbjuder inte bara en burk med färg utan en helhetslösning. Allt från produktivitet och kvalitet till förståelse för gällande lagar och regler, säger Victor Bildsten, digital försäljningschef på Marabu Scandinavia.

Publicerat av: