Billes investerar i planprinter

Anders Wackfelt är produktions- och inköpschef på Billes Tryckeri.

Anders Wackfelt är produktions- och inköpschef på Billes Tryckeri.

Billes Tryckeri har investerat i en ny planprinter via ett samarbete med Schneidler Grafiska. Det är en Inca Onset X2 Digital planprinter med två gånger fyra färger samt 3/4 automation i formatet 1600 gånger 3200 millimeter.

– Grundanledningen till att vi investerat i denna är att vi har vuxit ur vår befintliga kapacitet och behövde högre hastigheter på tryckningen, säger Anders Wackfelt, produktions- och inköpschef på Billes Tryckeri, och fortsätter:

– Många av våra kunder är butikskedjor, så vi kommer att trycka mycket butiksreklam, men också till exempel stortavlor, trafikreklam och spårvagnssidor.

Maskinen installeras i skrivande stund, Anders berättar att tekniker från Inca varit på plats i tre–fyra veckor för installation och inlärning.

– Samarbetet med Schneidler Grafiska har varit bra och vi är så klart mycket spända på att få börja producera i maskinen.

Detta är den första Inca Onset X2 i Skandinavien med en printkapacitet på upp till 640 kvadratmeter per timme, och kan uppgraderas till en Inca Onset X3 med en printkapacitet på över 900 kvadratmeter per timme. Uv-färgen som Billes Tryckeri kommer att använda sig av i printern är godkänd av ledande Nordiska miljömärkningssystem.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Email this to someoneShare on LinkedInShare on Facebook

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Grafkom anordnar säljkurs

Nätverket Grafkom arrangerar i höst en tvådagars utbildning i att sälja. Dagarna ligger förskjutna så att du ska hinna tillämpa din kunskap innan andra kurstillfället.

– Lyft försäljningen till nästa nivå, säger Ulf Sunnberg från Grafkom. Det här är en unikt anpassad kurs för alla som jobbar med försäljning och har kundkontakter inom den grafiska kommunikationsbranschen.

Publicerat av: