Billes investerar i planprinter

Anders Wackfelt är produktions- och inköpschef på Billes Tryckeri.

Anders Wackfelt är produktions- och inköpschef på Billes Tryckeri.

Billes Tryckeri har investerat i en ny planprinter via ett samarbete med Schneidler Grafiska. Det är en Inca Onset X2 Digital planprinter med två gånger fyra färger samt 3/4 automation i formatet 1600 gånger 3200 millimeter.

– Grundanledningen till att vi investerat i denna är att vi har vuxit ur vår befintliga kapacitet och behövde högre hastigheter på tryckningen, säger Anders Wackfelt, produktions- och inköpschef på Billes Tryckeri, och fortsätter:

– Många av våra kunder är butikskedjor, så vi kommer att trycka mycket butiksreklam, men också till exempel stortavlor, trafikreklam och spårvagnssidor.

Maskinen installeras i skrivande stund, Anders berättar att tekniker från Inca varit på plats i tre–fyra veckor för installation och inlärning.

– Samarbetet med Schneidler Grafiska har varit bra och vi är så klart mycket spända på att få börja producera i maskinen.

Detta är den första Inca Onset X2 i Skandinavien med en printkapacitet på upp till 640 kvadratmeter per timme, och kan uppgraderas till en Inca Onset X3 med en printkapacitet på över 900 kvadratmeter per timme. Uv-färgen som Billes Tryckeri kommer att använda sig av i printern är godkänd av ledande Nordiska miljömärkningssystem.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Dubbelt upp med Kombo TH

Elitron visade sin automatiska efterbehandlingsutrustning med dubbla skärhuvuden och helt nya funktioner.…