Levande papper och storformat hos Antalis

Lars ”Lunkan” Lundgren, säljare på Antalis visar upp Powercoat Alive med uppkopplad mobiltelefon.

Antalis visade upp Powercoat Alive från papperstillverkaren Arjowiggins. Det nya med papperet är att NFC-taggarna är osynligt inbakade i papperet. Papperet kan användas till olika trycksaker, där mottagaren använder sin mobiltelefon för att hämta in mer information över internet genom att scanna av trycksaken. Säkerheten ökas också eftersom NFC-taggarna är inbakade i papperet och inte kan pillas bort.

Exempel på trycksaker är visitkort, hyllinformation, reklamskyltar samt olika förpackningar, som läkemedel där man exempelvis vill veta att läkemedlet inte är dopingklassat. Tillsammans med leverans av papperet får tryckarna också en kod som kan användas för att aktivera de tryckta NFC-arken i molnet. Powercoat Alive är återvinningsbart.

Nytt i Antalis monter var också Qres F160 HS, som är en bläckskrivare i format 1,65 gånger 2,55 meter. Skrivaren klarar av att trycka på alla, både mjuka eller styva material, som papper, vinyl, plast, glas, trä, metall, sten, laminat, keramik, gummi. Qres F160 HS använder uv-bläck i cmyk. Skrivaren kan uppdateras med två extra färger till sexfärgstryck samt att den maximala materialhöjden kan ökas från 50 till 300 millimeter.

Exempel på olika material som man kan skriva ut i Qres F160 HS.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Dubbelt upp med Kombo TH

Elitron visade sin automatiska efterbehandlingsutrustning med dubbla skärhuvuden och helt nya funktioner.…