Danagård Litho expanderar i Ödeshög

Danagård Litho investerar 12 miljoner i större tryckerianläggning vid huvudkontoret i Ödeshög.

– Satsningen är ett sätt att möta våra kunders ökade efterfrågan på miljövänliga trycksaker och nya digitala lösningar, säger vd Peter Hjelm.

Företaget menar att de går på offensiven och breddar verksamheten med nya digitala tjänster för att möta den vikande lönsamheten inom tryckerinäringen.

– Våra kunder upptäcker att det finns mycket att tjäna på effektivare hantering av både trycksaker och digital kommunikation. Med våra digitala lösningar kan företag och organisationer optimera produktionen och distributionen samtidigt som kampanjer och aktiviteter kan samordnas på ett effektivt sätt, säger Peter Hjelm.

Den 1400 kvadratmeter stora nybyggda delen i Ödeshög kommer att rymma en toppmodern maskinpark för bland annat digitaltryck, storformat och efterbehandling. Precis som i dag kommer hela anläggningen att drivas med 100 procent förnybar el från det egna vindkraftverket i Påboda.

Investeringen innebär att ett tiotal tjänster flyttas från verksamheten i Motala, som blir ett försäljningskontor med ansvar för att utveckla servicen till lokala kunder.

– Vi är oerhört glada över att Danagård Litho väljer att satsa i vår kommunVi är tacksamma för det goda samarbetet oss emellan. Duktiga företagare med framåtanda är motorn i kommunens tillväxt, säger Annicki Oscarsson, kommunstyrelsens ordförande i Ödeshög.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Dubbelt upp med Kombo TH

Elitron visade sin automatiska efterbehandlingsutrustning med dubbla skärhuvuden och helt nya funktioner.…