Danagård Litho expanderar i Ödeshög

Danagård Litho investerar 12 miljoner i större tryckerianläggning vid huvudkontoret i Ödeshög.

– Satsningen är ett sätt att möta våra kunders ökade efterfrågan på miljövänliga trycksaker och nya digitala lösningar, säger vd Peter Hjelm.

Företaget menar att de går på offensiven och breddar verksamheten med nya digitala tjänster för att möta den vikande lönsamheten inom tryckerinäringen.

– Våra kunder upptäcker att det finns mycket att tjäna på effektivare hantering av både trycksaker och digital kommunikation. Med våra digitala lösningar kan företag och organisationer optimera produktionen och distributionen samtidigt som kampanjer och aktiviteter kan samordnas på ett effektivt sätt, säger Peter Hjelm.

Den 1400 kvadratmeter stora nybyggda delen i Ödeshög kommer att rymma en toppmodern maskinpark för bland annat digitaltryck, storformat och efterbehandling. Precis som i dag kommer hela anläggningen att drivas med 100 procent förnybar el från det egna vindkraftverket i Påboda.

Investeringen innebär att ett tiotal tjänster flyttas från verksamheten i Motala, som blir ett försäljningskontor med ansvar för att utveckla servicen till lokala kunder.

– Vi är oerhört glada över att Danagård Litho väljer att satsa i vår kommunVi är tacksamma för det goda samarbetet oss emellan. Duktiga företagare med framåtanda är motorn i kommunens tillväxt, säger Annicki Oscarsson, kommunstyrelsens ordförande i Ödeshög.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Email this to someoneShare on LinkedInShare on Facebook

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Byt strategi för tryckeriet

  Även om det kan kännas tungt att betala av på sina maskiner, så är personalkostnaden det utan jämförelse dyraste i ett tryckeri. Därför blir det ordentligt tokigt när tryckerierna håller igen på investeringar, istället för att satsa och rationalisera. Från att tidigare varit världsledande i investeringar – alldeles tokigt

Publicerat av: 

Norden möttes i Riga

  När Plockmatic Document Finishing för fjärde gången höll Plockmatic Days i Riga, hade arrangemanget vuxit till att börja likna en mässa. Den här gången anslöt kunder från hela Norden samt från Baltikum, Tjeckien, Vitryssland och Ryssland. Ansvarig var Mikael Bryske, som gladde sig över ännu ett besöksrekord. – Det började

Publicerat av: 

Casio jobbar på en 2,5D-teknik

Det japanska företaget Casio har tagit fram en prototyp på en skrivarlösning som med särskilt material kan återge högupplösta strukturer i färg, som läder, tyg med sömmar, trä, keramik och murade väggar. Företaget definierar tekniken som 2,5D, alltså inte riktigt hela vägen fram till 3D.

Publicerat av: 

Bjöd in till nära samarbeten

Marabu Scandinavia har hållit Öppet hus i sina lokaler i Malmö. Budskapet som förmedlades till kunderna var tydligt.
– Vi har pushat mycket idag för att skapa partnerskap. Det vi gör, gör vi tillsammans med kunden. Vi erbjuder inte bara en burk med färg utan en helhetslösning. Allt från produktivitet och kvalitet till förståelse för gällande lagar och regler, säger Victor Bildsten, digital försäljningschef på Marabu Scandinavia.

Publicerat av: