Nytt Asanti-arbetsflöde för sign och display

PUBLICERAD: 8 mars 2017
UPPDATERAD: 14 november
Asanti med avancerade verktyg för att rampassa jobb.

I nya Asanti 3.0 har Agfa Graphics lagt till funktionalitet för storformatstryckerier, bland annat mer integrationsmöjligheter och mer automation.

– Det är verkligen ett komplett produktionsnav som effektiviserar hela arbetsflödet från början till slut. På så sätt låter det tryckaren undvika fel och minimerar manuella ingrepp, det kortar prepress-proceduren och förenklar hela tryckprocessen, säger Erik Peeters, marknadschef för arbetsflödeslösningar på Agfa Graphics.

Den senaste versionen av arbetsflödet ger storformatstryckerier möjligheten att, effektivt och med hög automationsgrad i processerna, hantera sin data och sina enheter. I den nya versionen går det att integrera tryckutrustning från tredje parter, MIS-lösningar och ny inhouse-programvara som Printsphere och Storfront.

En annan nyhet i den nya versionen är Intellitune, som automatiskt analyserar och förbättrar bildkvalitet genom att optimera hudtoner eller ta bort brus och oskärpa. Andra nyheter är Quickproof: ett proofing-stöd som ska minska spill, ett förbättrat digitalt alternativ för genomskinlig grafik på genomskinliga material, och smarta bildrepetitionsmöjligheter som ska öka produktiviteten. Även användargränssnitt, panel och färghantering har uppdaterats.

Läs vidare

Brand Factory Printhouse ansöker om konkurs

Brand Factory har de senaste åren haft stora ekonomiska problem och genomgått en rekonstruktion. Nu meddelar bolaget att man ansöker om konkurs för affärsområdet Printhouse. De lönsamma affärsområdena Signs & Graphics Sverige och Norge samt Logistics drivs vidare.
Jakob 1_1600

Inprint flyttar till större lokaler nästa år

Skylt- och dekorföretaget Inprint i Uppsala står inför en spännande förändring då de flyttar till en helt ny stadsdel. De nybyggda lokalerna erbjuder inte bara dubbelt så mycket utrymme utan också närhet till lokala kunder och motorvägen till klienter i Stockholm.
inprint-efongo-2019-liggande

Signcoms ägare Igepa Group förvärvar Scandraft

Signcoms ägare Igepa Group förvärvar viscom-återförsäljaren Scandraft med huvudkontor i Mölnlycke. Samtidigt blir Anders Trillkott vd för hela koncernen.
Anders Trillkott

Storaffär: Åtta45 köper flera nya Canon-pressar

Åtta45 genomför stora investeringar i både nya digitala toner- och inkjet-pressar från Canon. Bolaget räknar med att satsningarna kommer ge betydande konkurrensfördelar.
åtta45-webb

Senaste nytt

Uppdämt behov banade väg för skånska wrapparnas succé

Ystad wrapping har på bara tre år lyckats fylla ett hål på den lokala marknaden och folierar både fordon och interiör. Nu börjar de printa vinylerna i huset.
DSC_5337

Ny prooflösning gör det billigare att provtrycka HP Indigo

GMG har tagit fram en prooflösning speciellt för HP Indigo-användare. Med GMG ColorProof blir processen både billigare och mer pålitlig, enligt företaget.
HP_DesignJet_Z9_Driver_Printer

Brand Factory Printhouse ansöker om konkurs

Brand Factory har de senaste åren haft stora ekonomiska problem och genomgått en rekonstruktion. Nu meddelar bolaget att man ansöker om konkurs för affärsområdet Printhouse. De lönsamma affärsområdena Signs & Graphics Sverige och Norge samt Logistics drivs vidare.
Jakob 1_1600

Lockar med färgbesparingar i ny RIP-version

Den franska mjukvaruutvecklaren Caldera har precis släppt den senaste versionen av Caldera RIP. Från och med nu kommer användare att kunna uppgradera sin RIP till version 17 för att uppleva alla nya funktioner och förbättringar.
caldera