Flera färgnyheter i Marabus monter på Fespa

PUBLICERAD: 22 mars 2017
UPPDATERAD: 22 mars

Marabus slogan för årets Fespa är ”Tryckfrihet är att kunna trycka på vad som helst”, och där kommer de att presentera en rad nya färger för screen-, digital- och tampotryck och även för flytande laminat för grafiska och industriella applikationer.

I hall B7, monter C60 kommer Marabu att visa både befintliga och nya lösningar, bland annat framsteg inom färgteknik för effektiv produktion av pekskärmar, där färgen måste uppfylla höga krav. Marabu har därför utvecklat färgsystem och tryckkombinationer – för membrane switches till exempel, rekommenderar Marabu en kombination av screen- och digitaltryck, för att utnyttja fördelarna med båda metoderna.

 

Företaget kommer också att visa de senaste tilläggen till sin portfölj, som en högkvalitativ vit för digitaltryck i färgserierna Mara Jet DI-SX och DI-MS. De båda vita levererar hög opacitet och utmärkt kemisk- och mekanisk motståndskraft. De har en lång hållbarhet. En annan styrka är att färgerna inte sedimenteras i skrivaren vid stillastående.

En annan höjdpunkt i Marabus monter är den helt nya Ultra Pack UVFP – en färgserie för screentryck som är UV-härdande, färgen är lågmigrerande och kan användas för livsmedelsförpackningar.

”Livsmedelsförpackningar är utformade för att presentera ätbara varor på ett sätt som tilltalar konsumenterna, men den ska också skydda innehållet. Färgen måste därför möta de ökande förväntningarna i fråga om användarvänlighet i tryckprocessen, de slutliga resultaten och säkerhet”, skriver företaget.

De visar också en produkt för tampongtryck, färgserien Tampa Tex TPX, med ett anmärkningsvärt användningsområde. Det har utvecklats speciellt för textilier, färgen är flexibel och erbjuder mycket hög vidhäftning och opacitet. Det har dock visat sig att färgen också uppfyller de krav som ställs för babyprodukter, leksaker och förpackningar.

Utöver detta kommer Marabu också att visa Cold Peel – digitalt transfertryck för textil, vattenbaserade färger för att dekorera leksaker med sprayfärg och borstar, och iögonfallande glasdekorationer för attraktiva inomhusmiljöer.

Läs vidare

Marabu stöttade sina leverantörer under Fespa

Marabu hade ingen egen monter på årets Fespa-mässa men fanns på plats för att bistå sina leverantörer. Sign&Print följde med Victor Bildsten, digital säljchef på Marabu Scandinavia, på en rundtur i montrarna.
Vanguard 1

Mässpremiär på Drupa för Zünds Q-Line

Den schweiziska skärbordstillverkaren Zünd ställer ut under mottot ”Performance across the board” och tar med sig Q-Line som lanserades förra våren och nu visas på en mässa för första gången.
Zund 2

Canon blickar mot nya marknader

Det är ett Canon i toppform som, med sin 4 800 kvadratmeter stora monter på Drupa, visar varför de är ledande inom flera teknologier.
Drupa_Canon

100 Revoria Press PC1120 installerade i Europa

Fujifilm har nu gjort sin hundrade installation av sin flaggskeppsmodell Revoria Press PC1120 i Europa. Tonerpressen har vunnit flera utmärkelser under åren.
IMG_4094

Senaste nytt

De närmar sig 50 miljoner i omsättning – Inleder utbyggnad

Nilssons Tryckeri närmar sig drömgränsen 50 miljoner kronor i omsättning. Företaget har flyttat sitt nya varumärke Jako till Skåne och håller nu på att bygga ut lokalerna.
nilssons-1

Marabu stöttade sina leverantörer under Fespa

Marabu hade ingen egen monter på årets Fespa-mässa men fanns på plats för att bistå sina leverantörer. Sign&Print följde med Victor Bildsten, digital säljchef på Marabu Scandinavia, på en rundtur i montrarna.
Vanguard 1

Epson lanserar storformatsskrivare för fotoutskrifter

Epson lanserar en ny storformatskrivare för de professionella fotografi-, konst- och affischmarknaderna.
Epson_P20500Series

Fujifilm visar sin förstärkta B2-uppsättning på Drupa

Tillsammans med en stor del av Fujifilms omfattande sortiment kommer ett par nya B2-skrivare att visas upp i Fujifilms monter på Drupa, som inte är mindre än 2 420 m2 stor, vilket motsvarar ungefär tre handbollsplaner.
drupa24_fujifilm