Brenter & Co först i Sverige

Här ses Micaela Heghammar och Paulina Nordström från Brenter & Co med nya Jetrix LX5-skrivaren.

För drygt 3 år sedan var Brenter & Co i Handen utanför Stockholm först i Skandinavien med en Jetrix KX3, och nu är de först i Sverige med en LX5, en Jetrix uv-planskrivare med LED-teknik.

Med LED istället för traditionella halogenlampor minskar el-förbrukningen, man slipper uppvärmningstiden och nedkylningstiden av lamporna och kanske det bästa av allt är att man kan köra på fler värmekänsliga material.

– Nu kan vi utan problem köra på värmekänsliga material, men även skivmaterial som redan är bearbetade med hål och utfräsningar, som tidigare var svåra att köra på då vakuumsuget blir för dåligt för att de rör sig lite av värmen från lamporna. Dessa material ligger nu helt still då det ej blir någon värmeutveckling. Sedan är det så klar skönt att slippa uppvärmningstiden av lamporna då det oftast är snabba ryck i produktionen, säger Pontus Brenter från Brenter & Co, och fortsätter:

– Att det blev en Jetrix igen är inte bara för att vi varit helnöjda med vår KX3:a, utan ännu viktigare är service och supporten vi får från Color Systems.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Dubbelt upp med Kombo TH

Elitron visade sin automatiska efterbehandlingsutrustning med dubbla skärhuvuden och helt nya funktioner.…