Brenter & Co först i Sverige

Här ses Micaela Heghammar och Paulina Nordström från Brenter & Co med nya Jetrix LX5-skrivaren.

För drygt 3 år sedan var Brenter & Co i Handen utanför Stockholm först i Skandinavien med en Jetrix KX3, och nu är de först i Sverige med en LX5, en Jetrix uv-planskrivare med LED-teknik.

Med LED istället för traditionella halogenlampor minskar el-förbrukningen, man slipper uppvärmningstiden och nedkylningstiden av lamporna och kanske det bästa av allt är att man kan köra på fler värmekänsliga material.

– Nu kan vi utan problem köra på värmekänsliga material, men även skivmaterial som redan är bearbetade med hål och utfräsningar, som tidigare var svåra att köra på då vakuumsuget blir för dåligt för att de rör sig lite av värmen från lamporna. Dessa material ligger nu helt still då det ej blir någon värmeutveckling. Sedan är det så klar skönt att slippa uppvärmningstiden av lamporna då det oftast är snabba ryck i produktionen, säger Pontus Brenter från Brenter & Co, och fortsätter:

– Att det blev en Jetrix igen är inte bara för att vi varit helnöjda med vår KX3:a, utan ännu viktigare är service och supporten vi får från Color Systems.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Email this to someoneShare on LinkedInShare on Facebook

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Byt strategi för tryckeriet

  Även om det kan kännas tungt att betala av på sina maskiner, så är personalkostnaden det utan jämförelse dyraste i ett tryckeri. Därför blir det ordentligt tokigt när tryckerierna håller igen på investeringar, istället för att satsa och rationalisera. Från att tidigare varit världsledande i investeringar – alldeles tokigt

Publicerat av: 

Norden möttes i Riga

  När Plockmatic Document Finishing för fjärde gången höll Plockmatic Days i Riga, hade arrangemanget vuxit till att börja likna en mässa. Den här gången anslöt kunder från hela Norden samt från Baltikum, Tjeckien, Vitryssland och Ryssland. Ansvarig var Mikael Bryske, som gladde sig över ännu ett besöksrekord. – Det började

Publicerat av: 

Casio jobbar på en 2,5D-teknik

Det japanska företaget Casio har tagit fram en prototyp på en skrivarlösning som med särskilt material kan återge högupplösta strukturer i färg, som läder, tyg med sömmar, trä, keramik och murade väggar. Företaget definierar tekniken som 2,5D, alltså inte riktigt hela vägen fram till 3D.

Publicerat av: 

Bjöd in till nära samarbeten

Marabu Scandinavia har hållit Öppet hus i sina lokaler i Malmö. Budskapet som förmedlades till kunderna var tydligt.
– Vi har pushat mycket idag för att skapa partnerskap. Det vi gör, gör vi tillsammans med kunden. Vi erbjuder inte bara en burk med färg utan en helhetslösning. Allt från produktivitet och kvalitet till förståelse för gällande lagar och regler, säger Victor Bildsten, digital försäljningschef på Marabu Scandinavia.

Publicerat av: