Brenter & Co först i Sverige

Här ses Micaela Heghammar och Paulina Nordström från Brenter & Co med nya Jetrix LX5-skrivaren.

För drygt 3 år sedan var Brenter & Co i Handen utanför Stockholm först i Skandinavien med en Jetrix KX3, och nu är de först i Sverige med en LX5, en Jetrix uv-planskrivare med LED-teknik.

Med LED istället för traditionella halogenlampor minskar el-förbrukningen, man slipper uppvärmningstiden och nedkylningstiden av lamporna och kanske det bästa av allt är att man kan köra på fler värmekänsliga material.

– Nu kan vi utan problem köra på värmekänsliga material, men även skivmaterial som redan är bearbetade med hål och utfräsningar, som tidigare var svåra att köra på då vakuumsuget blir för dåligt för att de rör sig lite av värmen från lamporna. Dessa material ligger nu helt still då det ej blir någon värmeutveckling. Sedan är det så klar skönt att slippa uppvärmningstiden av lamporna då det oftast är snabba ryck i produktionen, säger Pontus Brenter från Brenter & Co, och fortsätter:

– Att det blev en Jetrix igen är inte bara för att vi varit helnöjda med vår KX3:a, utan ännu viktigare är service och supporten vi får från Color Systems.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Email this to someoneShare on LinkedInShare on Facebook

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Ricoh taggar upp kampen om bläckkunderna

Ricoh har tagit fram två nya industriella bläckhuvuden, för låg eller medium viskositet. Huvudena sprutar kontinuerligt, men strålen bryts av när den inte ska printa och färgen cirkuleras. Fördelen med det systemet är att risken för igensatta huvuden blir närmast obefintlig. Det är dock också en dyr lösning. De här

Publicerat av: 

250 blogginlägg i miljöns tjänst

I dag publicerar Laurel Brunner sitt 250:de inlägg i grafiska miljöfrågor. Det är framför allt genom arbetet med standardisering som skillnad kan göras, konstaterar hon och tittar tillbaka. Wow. Hard to get the noggin around the fact that this is the 250th Verdigris environmental blog we’ve written. Over the last

Publicerat av: