Agfa Graphics lanserar ny storformatare

ISA, International Sign Expo, tar plats i Las Vegas 20–22 april. På plats kommer Agfa Graphics att lansera en ny sublimeringsprinter: Avinci DX3200. Printern, som trycker på 3,2 meter breda textilier, återger en upplösning på 1440 x 540 dpi, och har olika kvalitetsinställningar. Beroende på applikation kan Avincin komma upp i en hastighet på 173 kvadratmeter i timmen.

– De som först testade Avinci DX3200 blev imponerade av dess hastighet och tryckkvalitet. Maskinen kör i sex färger (CMYK plus light cyan och light magenta), och har en droppstorlek på 14 pl. Det garanterar en levande färgskala, enastående nyansrendering och fin detaljåtergivning. Utöver dess toppmoderna bildprestanda drar Avinci DX3200 också till sig uppmärksamhet med sitt fördelaktiga pris och dess produktivitetsposition, säger Reinhilde Alaert, produktchef på Agfa Graphics.

Maskinen har ett transportsystem specifikt för textil, vilket ska göra att upprullningen av den tryckta produkten är optimal. Den klarar ett brett utbud av polyesterbaserade applikationer, och har smarta algoritmer som ger till låg bläckanvändning.

Avincin kommer med Agfa Graphics Asanti, som automatiserar alla förberedelser, all produktion och all efterbehandling av soft signage-produkterna. Agfa uppdaterade nyligen Asanti, vilket vi skrev om här.

– Soft signage är i stor utsträckning uppskattat på marknaden. Tryckta textilier uppfattas annorlunda och vi älskar hur de ser ut. Dessutom finns det flera fördelar med textilsubstrat: de är lätta, klarar veck och vikning, och kan enkelt återanvändas. Avinci DX3200 är perfekt för detta, och är ett toppenkomplement till Agfa Graphics portfölj, säger Reinhilde Alaert.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Email this to someoneShare on LinkedInShare on Facebook

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Byt strategi för tryckeriet

  Även om det kan kännas tungt att betala av på sina maskiner, så är personalkostnaden det utan jämförelse dyraste i ett tryckeri. Därför blir det ordentligt tokigt när tryckerierna håller igen på investeringar, istället för att satsa och rationalisera. Från att tidigare varit världsledande i investeringar – alldeles tokigt

Publicerat av: 

Norden möttes i Riga

  När Plockmatic Document Finishing för fjärde gången höll Plockmatic Days i Riga, hade arrangemanget vuxit till att börja likna en mässa. Den här gången anslöt kunder från hela Norden samt från Baltikum, Tjeckien, Vitryssland och Ryssland. Ansvarig var Mikael Bryske, som gladde sig över ännu ett besöksrekord. – Det började

Publicerat av: 

Casio jobbar på en 2,5D-teknik

Det japanska företaget Casio har tagit fram en prototyp på en skrivarlösning som med särskilt material kan återge högupplösta strukturer i färg, som läder, tyg med sömmar, trä, keramik och murade väggar. Företaget definierar tekniken som 2,5D, alltså inte riktigt hela vägen fram till 3D.

Publicerat av: 

Bjöd in till nära samarbeten

Marabu Scandinavia har hållit Öppet hus i sina lokaler i Malmö. Budskapet som förmedlades till kunderna var tydligt.
– Vi har pushat mycket idag för att skapa partnerskap. Det vi gör, gör vi tillsammans med kunden. Vi erbjuder inte bara en burk med färg utan en helhetslösning. Allt från produktivitet och kvalitet till förståelse för gällande lagar och regler, säger Victor Bildsten, digital försäljningschef på Marabu Scandinavia.

Publicerat av: