Ny kunskapsportal om tryckfärger

Ink Safety Portal tar fasta på produktsäkerhet och ska ge kunskap åt Siegwerks kunder.

Siegwerk lanserar en digital kunskapsportal som ska hjälpa kunder med produktsäkerhet och föreskrifter kring tryckfärger.

Herbert Forker, vd på Siegwerk.

Siegwerks nya kunskapsportal Ink Safety Portal ska tackla de viktigaste frågeställningarna kring produktsäkerhet och föreskrifter gällande tryckfärger. Syftet är att demonstrera hur de arbetar samt att genom öppenhet visa att de lever upp till säkra tryckfärger och säkra livsmedelsförpackningar. En central del för Siegwerk är att med den nya sajten visa upp hur de utför säkerhetsutvärderingar av olika typer av ämnen och ingredienser i bläckfärger – ända ner till spårnivåer och olika förpackningstillämpningar. Olika parametrar måste tas i beaktande, däribland toxikologiska egenskaper i olika ämnen, förpackningssubstraten bläckfärgerna hamnar på, samt konsumtionsmönster.

I samband med att portalen sjösätts lanseras även etiketten Transparency Label, för att demonstrera sina säkra tryckfärger och noggrant utvärderade råmaterial.

Siegwerks etikett ska garantera säkra utvärderade tryckfärger och råmaterial.

– Med vår Transparency Label, visar vi vårt globala ansvar för produktsäkerhet samt reglerings- och varumärkesägares krav. Etiketten står för vårt engagemang för kompromisslös proaktiv insyn. Det delade ansvaret gör det möjligt för våra kunder att skriva ut en säker och kompatibel produkt och se till att vi håller vad vi lovar, säger Herbert Forker, vd på Siegwerk i ett pressmeddelande. Siegwerk är en internationell tillverkare av tryckfärger och individuella lösningar för förpackningar, etiketter och kataloger.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Byt strategi för tryckeriet

  Även om det kan kännas tungt att betala av på sina maskiner, så är personalkostnaden det utan jämförelse dyraste i ett tryckeri. Därför blir det ordentligt tokigt när tryckerierna håller igen på investeringar, istället för att satsa och rationalisera. Från att tidigare varit världsledande i investeringar – alldeles tokigt

Publicerat av: 

Norden möttes i Riga

  När Plockmatic Document Finishing för fjärde gången höll Plockmatic Days i Riga, hade arrangemanget vuxit till att börja likna en mässa. Den här gången anslöt kunder från hela Norden samt från Baltikum, Tjeckien, Vitryssland och Ryssland. Ansvarig var Mikael Bryske, som gladde sig över ännu ett besöksrekord. – Det började

Publicerat av: 

Casio jobbar på en 2,5D-teknik

Det japanska företaget Casio har tagit fram en prototyp på en skrivarlösning som med särskilt material kan återge högupplösta strukturer i färg, som läder, tyg med sömmar, trä, keramik och murade väggar. Företaget definierar tekniken som 2,5D, alltså inte riktigt hela vägen fram till 3D.

Publicerat av: 

Bjöd in till nära samarbeten

Marabu Scandinavia har hållit Öppet hus i sina lokaler i Malmö. Budskapet som förmedlades till kunderna var tydligt.
– Vi har pushat mycket idag för att skapa partnerskap. Det vi gör, gör vi tillsammans med kunden. Vi erbjuder inte bara en burk med färg utan en helhetslösning. Allt från produktivitet och kvalitet till förståelse för gällande lagar och regler, säger Victor Bildsten, digital försäljningschef på Marabu Scandinavia.

Publicerat av: