Ny kunskapsportal om tryckfärger

Ink Safety Portal tar fasta på produktsäkerhet och ska ge kunskap åt Siegwerks kunder.

Siegwerk lanserar en digital kunskapsportal som ska hjälpa kunder med produktsäkerhet och föreskrifter kring tryckfärger.

Herbert Forker, vd på Siegwerk.

Siegwerks nya kunskapsportal Ink Safety Portal ska tackla de viktigaste frågeställningarna kring produktsäkerhet och föreskrifter gällande tryckfärger. Syftet är att demonstrera hur de arbetar samt att genom öppenhet visa att de lever upp till säkra tryckfärger och säkra livsmedelsförpackningar. En central del för Siegwerk är att med den nya sajten visa upp hur de utför säkerhetsutvärderingar av olika typer av ämnen och ingredienser i bläckfärger – ända ner till spårnivåer och olika förpackningstillämpningar. Olika parametrar måste tas i beaktande, däribland toxikologiska egenskaper i olika ämnen, förpackningssubstraten bläckfärgerna hamnar på, samt konsumtionsmönster.

I samband med att portalen sjösätts lanseras även etiketten Transparency Label, för att demonstrera sina säkra tryckfärger och noggrant utvärderade råmaterial.

Siegwerks etikett ska garantera säkra utvärderade tryckfärger och råmaterial.

– Med vår Transparency Label, visar vi vårt globala ansvar för produktsäkerhet samt reglerings- och varumärkesägares krav. Etiketten står för vårt engagemang för kompromisslös proaktiv insyn. Det delade ansvaret gör det möjligt för våra kunder att skriva ut en säker och kompatibel produkt och se till att vi håller vad vi lovar, säger Herbert Forker, vd på Siegwerk i ett pressmeddelande. Siegwerk är en internationell tillverkare av tryckfärger och individuella lösningar för förpackningar, etiketter och kataloger.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Ricoh taggar upp kampen om bläckkunderna

Ricoh har tagit fram två nya industriella bläckhuvuden, för låg eller medium viskositet. Huvudena sprutar kontinuerligt, men strålen bryts av när den inte ska printa och färgen cirkuleras. Fördelen med det systemet är att risken för igensatta huvuden blir närmast obefintlig. Det är dock också en dyr lösning. De här

Publicerat av: 

250 blogginlägg i miljöns tjänst

I dag publicerar Laurel Brunner sitt 250:de inlägg i grafiska miljöfrågor. Det är framför allt genom arbetet med standardisering som skillnad kan göras, konstaterar hon och tittar tillbaka. Wow. Hard to get the noggin around the fact that this is the 250th Verdigris environmental blog we’ve written. Over the last

Publicerat av: