Ledarstrategier när kartan ritas om

Svante Randlert på Academic Work är en uppskattade föreläsare som i år lägger ut orden på Grafiska dagen.

Konferensen Grafisk dag lägger i år fokus på hur företagsledare ska kunna stå kvar vid rodret i en tid av snabba omställningar.

Ravindra Parnasis, vd för Grafiska Företagen håller öppningstalet vid den årliga konferensen Grafisk dag.

Grafiska företagen bjuder in till den årliga konferensen Grafisk dag på Hötorget i Stockholm den 11 maj. Den röda tråden för årets event är ledarstrategier och hur man lyckas ha ett framgångsrecept i en tid präglad av snabba omställningar i och med digitaliseringen. Frågeställningarna haglar under dagen. Vad ställer digitaliseringen för krav i ett ledarskap. Hur hittar man en vinnande strategi?

En rad framgångsrecept påvisas av talare under dagen. En av föreläsarna, Peter Veres, tog över ägarskapet som 29-åring för tryckeriet JustNu. Han kommer utifrån personliga erfarenheter berätta om fördelarna med att inte “kunna”, men ändå “förstå” en bransch. Dessutom berättar han om resan han och hans bror gjort med tryckeriet som idag är ett av branschens mest lönsamma företag. Och vilka utmaningar och vilken kompetensförsörjning branschen står inför.

Idag går allt att kopiera utom en enda sak – människorna i en organisation. Det menar Svante Randlert, business and people advisor på Academic Work, som hyllats för sina föreläsningar. Han kommer lyfta individen och berätta varför människan är viktigare än någonsin.

Kvällen avslutas i form av underhållning med hyllade komikern Al Pitcher.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Email this to someoneShare on LinkedInShare on Facebook

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Byt strategi för tryckeriet

  Även om det kan kännas tungt att betala av på sina maskiner, så är personalkostnaden det utan jämförelse dyraste i ett tryckeri. Därför blir det ordentligt tokigt när tryckerierna håller igen på investeringar, istället för att satsa och rationalisera. Från att tidigare varit världsledande i investeringar – alldeles tokigt

Publicerat av: 

Norden möttes i Riga

  När Plockmatic Document Finishing för fjärde gången höll Plockmatic Days i Riga, hade arrangemanget vuxit till att börja likna en mässa. Den här gången anslöt kunder från hela Norden samt från Baltikum, Tjeckien, Vitryssland och Ryssland. Ansvarig var Mikael Bryske, som gladde sig över ännu ett besöksrekord. – Det började

Publicerat av: 

Casio jobbar på en 2,5D-teknik

Det japanska företaget Casio har tagit fram en prototyp på en skrivarlösning som med särskilt material kan återge högupplösta strukturer i färg, som läder, tyg med sömmar, trä, keramik och murade väggar. Företaget definierar tekniken som 2,5D, alltså inte riktigt hela vägen fram till 3D.

Publicerat av: 

Bjöd in till nära samarbeten

Marabu Scandinavia har hållit Öppet hus i sina lokaler i Malmö. Budskapet som förmedlades till kunderna var tydligt.
– Vi har pushat mycket idag för att skapa partnerskap. Det vi gör, gör vi tillsammans med kunden. Vi erbjuder inte bara en burk med färg utan en helhetslösning. Allt från produktivitet och kvalitet till förståelse för gällande lagar och regler, säger Victor Bildsten, digital försäljningschef på Marabu Scandinavia.

Publicerat av: