Mimaki avslöjar ny vän till produktfamilj

Nya tillägget till Mimakis produktfamilj. UJF-MkII klarar kombinera fyra steg i utskriftsprocessen.

Mimaki lanserar en ny UV-flatbäddsskrivare i mindre format. Premiärvisning sker på Fespa-mässan i maj.

Mimaki, tillverkare av bläckstråleskrivare i bredbildsformat och skärsystem, lanserar en ny medlem till produktfamiljen UJF-MkII som innefattar flera UV-flatbäddsskrivare i mindre format. Den nya skrivaren med beteckningen UJF-3042MkII EX kommer premiärvisas i en av Mimakis två montrar på Fespa-mässan i maj.

Skrivaren kännetecknas av att kunna kombinera fyra steg i utskriftsprocessen. Den kan trycka en grundfärg som gör att bläcket sitter hårdare, vitt bläck för tryck med hög opacitet, fyrfärgstryck och klarlack. Allt detta i samma procedur, tack vare att de applicerat ett fjärde skrivarhuvud och att maskinen klarar att hålla åtta bläckpatroner.

Ronald van den Broek, Mimakis försäljningschef i Europa, Mellanöstern och Afrika, säger att de har haft hög efterfrågan på de UJF-MkII UV-härdande flatbäddsutskriftssystemen sedan de lanserades i somras.

– Detta nya tillägg till denna enastående familj av skrivare höjer ribban ännu mer, vilket gör det extremt lätt att producera ett högt värdehöjande tryck. Detta bidrar till ett mycket effektivt sätt att producera tillämpningar av mervärdesutskrifter som växer i popularitet bland marknadsförare och andra köpare av tryck.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Email this to someoneShare on LinkedInShare on Facebook

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Byt strategi för tryckeriet

  Även om det kan kännas tungt att betala av på sina maskiner, så är personalkostnaden det utan jämförelse dyraste i ett tryckeri. Därför blir det ordentligt tokigt när tryckerierna håller igen på investeringar, istället för att satsa och rationalisera. Från att tidigare varit världsledande i investeringar – alldeles tokigt

Publicerat av: 

Norden möttes i Riga

  När Plockmatic Document Finishing för fjärde gången höll Plockmatic Days i Riga, hade arrangemanget vuxit till att börja likna en mässa. Den här gången anslöt kunder från hela Norden samt från Baltikum, Tjeckien, Vitryssland och Ryssland. Ansvarig var Mikael Bryske, som gladde sig över ännu ett besöksrekord. – Det började

Publicerat av: 

Casio jobbar på en 2,5D-teknik

Det japanska företaget Casio har tagit fram en prototyp på en skrivarlösning som med särskilt material kan återge högupplösta strukturer i färg, som läder, tyg med sömmar, trä, keramik och murade väggar. Företaget definierar tekniken som 2,5D, alltså inte riktigt hela vägen fram till 3D.

Publicerat av: 

Bjöd in till nära samarbeten

Marabu Scandinavia har hållit Öppet hus i sina lokaler i Malmö. Budskapet som förmedlades till kunderna var tydligt.
– Vi har pushat mycket idag för att skapa partnerskap. Det vi gör, gör vi tillsammans med kunden. Vi erbjuder inte bara en burk med färg utan en helhetslösning. Allt från produktivitet och kvalitet till förståelse för gällande lagar och regler, säger Victor Bildsten, digital försäljningschef på Marabu Scandinavia.

Publicerat av: