Mimaki avslöjar ny vän till produktfamilj

Nya tillägget till Mimakis produktfamilj. UJF-MkII klarar kombinera fyra steg i utskriftsprocessen.

Mimaki lanserar en ny UV-flatbäddsskrivare i mindre format. Premiärvisning sker på Fespa-mässan i maj.

Mimaki, tillverkare av bläckstråleskrivare i bredbildsformat och skärsystem, lanserar en ny medlem till produktfamiljen UJF-MkII som innefattar flera UV-flatbäddsskrivare i mindre format. Den nya skrivaren med beteckningen UJF-3042MkII EX kommer premiärvisas i en av Mimakis två montrar på Fespa-mässan i maj.

Skrivaren kännetecknas av att kunna kombinera fyra steg i utskriftsprocessen. Den kan trycka en grundfärg som gör att bläcket sitter hårdare, vitt bläck för tryck med hög opacitet, fyrfärgstryck och klarlack. Allt detta i samma procedur, tack vare att de applicerat ett fjärde skrivarhuvud och att maskinen klarar att hålla åtta bläckpatroner.

Ronald van den Broek, Mimakis försäljningschef i Europa, Mellanöstern och Afrika, säger att de har haft hög efterfrågan på de UJF-MkII UV-härdande flatbäddsutskriftssystemen sedan de lanserades i somras.

– Detta nya tillägg till denna enastående familj av skrivare höjer ribban ännu mer, vilket gör det extremt lätt att producera ett högt värdehöjande tryck. Detta bidrar till ett mycket effektivt sätt att producera tillämpningar av mervärdesutskrifter som växer i popularitet bland marknadsförare och andra köpare av tryck.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Email this to someoneShare on LinkedInShare on Facebook

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Ricoh taggar upp kampen om bläckkunderna

Ricoh har tagit fram två nya industriella bläckhuvuden, för låg eller medium viskositet. Huvudena sprutar kontinuerligt, men strålen bryts av när den inte ska printa och färgen cirkuleras. Fördelen med det systemet är att risken för igensatta huvuden blir närmast obefintlig. Det är dock också en dyr lösning. De här

Publicerat av: 

250 blogginlägg i miljöns tjänst

I dag publicerar Laurel Brunner sitt 250:de inlägg i grafiska miljöfrågor. Det är framför allt genom arbetet med standardisering som skillnad kan göras, konstaterar hon och tittar tillbaka. Wow. Hard to get the noggin around the fact that this is the 250th Verdigris environmental blog we’ve written. Over the last

Publicerat av: