Latexskrivare nu körklara med färgsystem

Latexskrivare förenat med Color-Logic öppnar för nya användningsområden för Ricoh.

Ricohs skrivare anpassade för displaymaterial, ProL4100-serien, har som första latexsystem certifierats med den globala standarden Color-Logic.

Ricoh kommer demonstrera den nya standarden med sina skrivare på Fespa-mässan i Hamburg den 8 till 12 maj. Pro L4100-serien passar för displaymaterial såsom skyltar eller annan sorts exponering i storformat för inomhus- eller utomhusmiljöer. Dessa kan trycka på metallisk och transparent vinyl, PET-filmer, bakgrundsbelysta displaymedier och polyestersubstrat. Nu är alltså skrivarserien startklar för att köras med färgsystemet Color-Logic och metallfärgerna Process metallic color system som är spjutspetsen bland produkterna. Johan Augustsson, produktionschef inom Ricoh Sverige säger att nya världar och användningsområden öppnas med certifieringen:

– Med förbättrade latexmöjligheter och ett bredare mediaval, inklusive metalliska material kan vi leverera till kunder inom förpackningsindustrin, etikettutskrift, tryckerier, display- och skyltproduktion, och till screentryckföretag som vill skapa effektfulla produkter. Detta kommer att hjälpa dem att kunna särskilja sig i en allt tuffare konkurrens.

ProL4100-serien innehar Ricohs egna vattenbaserade bläck med hartsfärger och  den senaste generationen av Ricohs piezo-skrivarhuvud som levererar latexbläck i variabla droppstorlekar, från fyra pikoliter.

– Fördelen Ricohs latexskrivare får, i kombination med de spännande effekter som kan skapas av Color-Logics programvara, är att kunna skapa nya intäkter både för Ricohs egna tryckleverantörer och deras kunder, säger Richard Ainge, utvecklingsansvarig på Color-Logic.

 

 

Publicerat av: 

Dela artikeln

Email this to someoneShare on LinkedInShare on Facebook

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Sharp visade prov på digitala kontorslösningar

Sharp bjöd in till Inspire Expo i Edinburgh och visade många lösningar på hur företag kan utvecklas och bli smartare med kontorsteknik. Här fick återförsäljare och pressfolk se 15 nya skrivar- och bildskärmsenheter. Sharp tog även med besökarna på en resa in i framtiden med digitala möteslösningar och en demonstration av tv-sändningstekniken 8K.

Publicerat av: