Det vinnande bläcket är…

UV-LED-bläcket används bland annat i storformatsserien Jeti.

European Press association har synat och korat nya vinnare i EDP-awards på Fespa 2017. Agfa Graphics belönades med pris för sitt UV-LED-bläck som används i hela sortimentet av Anapurna och Jetis storformatskrivare samt i många industriella trycksaker.

På Fespas mässgolv kunde besökarna själva bedöma utskrifterna då bläcket kördes i Jeti Tauro H2500 LED, Anapurna H3200i LED, Jeti Ceres RTR3200 LED och Jeti Mira LED.

Nyttan som pekas ut med det speciella bläcket är, förutom unika tekniska fördelar som ger ekonomisk vinning, ett brett medieutbud och låg elförbrukning. UV-LED-bläck kan skriva ut på en mängd olika styva och flexibla underlag som ger utskriftskvalitet och fysikaliska egenskaper som vidhäftning. Dessa inkluderar värmekänsliga substrat som tunna styrenark, självhäftande ark och töjbara PVC-material.

Agfa Graphics marknadsför även UV-LED-bläck för en-pass-applikationer, tillgängliga för inkjet-system som är aktiva vid märkning och kodning, digital etikettutskrift, förpackning och objektdekoration.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Dubbelt upp med Kombo TH

Elitron visade sin automatiska efterbehandlingsutrustning med dubbla skärhuvuden och helt nya funktioner.…