Det vinnande bläcket är…

UV-LED-bläcket används bland annat i storformatsserien Jeti.

European Press association har synat och korat nya vinnare i EDP-awards på Fespa 2017. Agfa Graphics belönades med pris för sitt UV-LED-bläck som används i hela sortimentet av Anapurna och Jetis storformatskrivare samt i många industriella trycksaker.

På Fespas mässgolv kunde besökarna själva bedöma utskrifterna då bläcket kördes i Jeti Tauro H2500 LED, Anapurna H3200i LED, Jeti Ceres RTR3200 LED och Jeti Mira LED.

Nyttan som pekas ut med det speciella bläcket är, förutom unika tekniska fördelar som ger ekonomisk vinning, ett brett medieutbud och låg elförbrukning. UV-LED-bläck kan skriva ut på en mängd olika styva och flexibla underlag som ger utskriftskvalitet och fysikaliska egenskaper som vidhäftning. Dessa inkluderar värmekänsliga substrat som tunna styrenark, självhäftande ark och töjbara PVC-material.

Agfa Graphics marknadsför även UV-LED-bläck för en-pass-applikationer, tillgängliga för inkjet-system som är aktiva vid märkning och kodning, digital etikettutskrift, förpackning och objektdekoration.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Email this to someoneShare on LinkedInShare on Facebook

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Byt strategi för tryckeriet

  Även om det kan kännas tungt att betala av på sina maskiner, så är personalkostnaden det utan jämförelse dyraste i ett tryckeri. Därför blir det ordentligt tokigt när tryckerierna håller igen på investeringar, istället för att satsa och rationalisera. Från att tidigare varit världsledande i investeringar – alldeles tokigt

Publicerat av: 

Norden möttes i Riga

  När Plockmatic Document Finishing för fjärde gången höll Plockmatic Days i Riga, hade arrangemanget vuxit till att börja likna en mässa. Den här gången anslöt kunder från hela Norden samt från Baltikum, Tjeckien, Vitryssland och Ryssland. Ansvarig var Mikael Bryske, som gladde sig över ännu ett besöksrekord. – Det började

Publicerat av: 

Casio jobbar på en 2,5D-teknik

Det japanska företaget Casio har tagit fram en prototyp på en skrivarlösning som med särskilt material kan återge högupplösta strukturer i färg, som läder, tyg med sömmar, trä, keramik och murade väggar. Företaget definierar tekniken som 2,5D, alltså inte riktigt hela vägen fram till 3D.

Publicerat av: 

Bjöd in till nära samarbeten

Marabu Scandinavia har hållit Öppet hus i sina lokaler i Malmö. Budskapet som förmedlades till kunderna var tydligt.
– Vi har pushat mycket idag för att skapa partnerskap. Det vi gör, gör vi tillsammans med kunden. Vi erbjuder inte bara en burk med färg utan en helhetslösning. Allt från produktivitet och kvalitet till förståelse för gällande lagar och regler, säger Victor Bildsten, digital försäljningschef på Marabu Scandinavia.

Publicerat av: