Flexibel och högproduktiv etikettskrivare

Domino N610i Focus levererar en hastighet av 50 till 75 meter per minut.

– Varje flexo- eller digitalpress på marknaden är ett tillämpningsområde för Dominos nya inkjetteknik, säger Eric White.

Eric White, affärsutvecklingsansvarig för Domino i Norden.

Högproduktiv som en flexotryckpress och flexibel som att trycka digitalt. Det handlar om Dominos nya instegsmodell N610i som fått tillägget Focus i namnet.
– Den har väldigt hög kapacitet jämfört med vad som är branschstandard idag, säger Eric White, Business Development Manager och ansvarig för N610i i Norden på Domino, och fortsätter:
– Den producerar två till tre gånger så många säljbara etiketter per skift som andra digitaltekniker. Dessutom ger den mer intensiva färger som också är väldigt fysiskt tåliga.
Den nya tekniken som kommer med inkjet kommer öppna nya dörrar i branschen:
– Vi ser ett genombrott och den har en avsevärt högre kapacitet. Den matchar helt klart flexo med sin upplösning och hastighet av 50 till 75 meter per minut.

Genomsnittslängderna krymper när serierna blir mindre och omställningar görs snabbare mellan jobben.
– Där accelererar flexo trögt. Inkjet är bättre.
Vill man ha screenliknande tryck i flexo eller planscreentryck, så är korta serier otroligt komplicerat och kostsamt i material och inställningstid, enligt White.
– Det blir inga problem med Dominos inkjetteknik.

Domino N610i Focus har just lanserats. Eric White säger att den kommer till ett mycket konkurrenskraftigt pris och med låga investerings- och förbrukningskostnader.

Med den nya Inkjet-tekniken går det även att skapa taktila etiketter. På Interpack-mässan visades prov på flera olika texturer maskinen klarar att producera. Vad sägs till exempel om ett ormskinn som väcker närmast samma beröringskänslor som att smeka en riktig orm. Arbetsgången för den taktila processen är att maskinen först lägger ett mönster med vitt och sen fortsätter komplettera med tryck över med andra färger vilket skapar höjd och möjliggör tryck av variabla bakgrundsmönster.
– Allt görs i full hastighet – 50 eller 75 meter meter per minut.

Eric White säger att målgruppen för den nya instegsmodellen är tryckerier som är på gång att skrida till verket med att byta ut sina flexopressar. Äldre maskiner som producerar smalt, korta serier och börjar bli gamla.
– Då är den här billig, flexibel och har en hög kapacitet.
Inkjet har varit på gång länge och intresset är stort, enligt White.
– Det är jätteintressant och vi har flera kunder på gång in i Norden.

 

Publicerat av: 

Dela artikeln

Email this to someoneShare on LinkedInShare on Facebook

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Byt strategi för tryckeriet

  Även om det kan kännas tungt att betala av på sina maskiner, så är personalkostnaden det utan jämförelse dyraste i ett tryckeri. Därför blir det ordentligt tokigt när tryckerierna håller igen på investeringar, istället för att satsa och rationalisera. Från att tidigare varit världsledande i investeringar – alldeles tokigt

Publicerat av: 

Norden möttes i Riga

  När Plockmatic Document Finishing för fjärde gången höll Plockmatic Days i Riga, hade arrangemanget vuxit till att börja likna en mässa. Den här gången anslöt kunder från hela Norden samt från Baltikum, Tjeckien, Vitryssland och Ryssland. Ansvarig var Mikael Bryske, som gladde sig över ännu ett besöksrekord. – Det började

Publicerat av: 

Casio jobbar på en 2,5D-teknik

Det japanska företaget Casio har tagit fram en prototyp på en skrivarlösning som med särskilt material kan återge högupplösta strukturer i färg, som läder, tyg med sömmar, trä, keramik och murade väggar. Företaget definierar tekniken som 2,5D, alltså inte riktigt hela vägen fram till 3D.

Publicerat av: 

Bjöd in till nära samarbeten

Marabu Scandinavia har hållit Öppet hus i sina lokaler i Malmö. Budskapet som förmedlades till kunderna var tydligt.
– Vi har pushat mycket idag för att skapa partnerskap. Det vi gör, gör vi tillsammans med kunden. Vi erbjuder inte bara en burk med färg utan en helhetslösning. Allt från produktivitet och kvalitet till förståelse för gällande lagar och regler, säger Victor Bildsten, digital försäljningschef på Marabu Scandinavia.

Publicerat av: