Förhandstitt på Ultrastream

Kodak firar 50-årsjubileum och visade för första gången upp inkjet-tekniken Ultrastream på anläggningen i Dayton, Ohio.

Kodak visar upp senaste inkjet-innovationen Ultrastream. Tekniken som de på allvar menar ska konkurrera med offset-tryck avseende bildkvalitet och industriell produktivitet.

Ultrastream är Kodaks fjärde generation av kontinuerliga bläckstråleskrivare. Tryckpressen har en hastighet på 150 meter per minut och kan trycka på både plast och papper. Till skillnad mot föregångaren, Stream-serien, har bildkvaliteten förbättrats till 600 gånger 1800 punkter per tum. Kännetecknande är mindre bläckdroppar och ännu bättre precision i placeringen av dessa. Droppstorleken har de fått ner till precis under fyra picoliter. Det kan jämföras med deras Prosper-serie som ligger på strax under 10 picoliter i droppstorlek.

Ultrastream har 2560 linjärt positionerade munstycken. Likt tidigare fortsätter Kodak med samma vattenbaserade bläck som i Stream- serien.

 

Produktion av magasin, kataloger, signage och display, broschyrer, etiketter, wellpapp och kartong är marknader som Kodak satsar på med Ultrastream.

– Det är ett komplett trycksystem som kvalitetsmässigt kommer att öppna inkjet-produktionen till att även kunna omfatta förpackningar, civilgrafisk produktion, etiketter och dekor, säger Denofsky och tillägger att utvecklingen av Ultrastream går enligt plan inför den första lanseringen på marknaden, som är satt till år 2019.

 

Publicerat av: 

Dela artikeln

Email this to someoneShare on LinkedInShare on Facebook

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Nu höjs priserna

Efter att under ett år ha försökt att svälja prisökningarna på aluminium, så tvingas nu Kodak konstatera att det inte håller längre. Nio procent kommer priserna, med omedelbar verkan att höjas. Och det gäller inte bara i Sverige eller Europa. Prishöjningen är aviserad för hela världen.

Publicerat av: 

PDF tar hem lösning för förpackning i korta serier

Plockmatic Document Finishing (PDF) utökar sitt erbjudande genom att erbjuda en prisbillig stans, som utvecklats och byggs i en särskild Plockmatic version. Den här roterande stansen kan i en arbetsgång lägga både biglinjer och stansa. Det tar någon minut att byta verktyg och en registeravläsning gör att arken hela tiden

Publicerat av: 

Digital förpackning växer snabbt – men från mycket låg nivå

Ingenting i den grafiska branschen växer så snabbt som digitaltryckt förpackning. Det är dock från mycket låga nivåer, om vi undantar etiketter, vilka helt dominerar statistiken när du ser hur mycket förpackningsmaterial som trycks digitalt. Tittar du fem år framåt i tiden så kommer visserligen digitaltryckt kartong att öka med

Publicerat av: 

Skolan som satsar digitalt

Brobygrafiska ansöker om att dra igång nya grafiska yrkesutbildningar med digitalisering i fokus.
– Vi vill att våra studerande och vår bransch ska tillhöra morgondagens vinnare. Därför satsar vi extra mycket på de möjligheter branschen har inom digitalisering, säger verksamhetsledaren Per Branzén.

Publicerat av: