Tre tryckerier investerar i digital offset

Tre tryckerier tror starkt på digital offset och installerar HP Indigo 7900.

Visutech levererar och installerar under juni månad inte mindre än tre digitala tryckpressar. Det handlar om HP Indigo 7900 som tre svenska tryckerier valt att investera i. Värdet uppgår totalt till närmare 17 miljoner kronor.

Joma Grafisk Produktion, som numera ägs av Åtta45 Tryckeri, investerar i ytterligare en HP Indigo för att möta efterfrågan och utöka kapaciteten på digital offset. Den installeras på produktionsanläggningen i Ljungby.

TMG Tabergs satsar vidare på digital offset i och med att kunder allt oftare efterfrågar mindre upplagor och snabbare leveranser utan att vilja göra avkall på kvaliteten. Sedan tidigare har de en HP Indigo 7500.

Markbladet digitaltryck och printshop satsar på att öka sin produktion av fotoapplikationer, där den egenutvecklade sajten Fotoklok.se står för en stor del av jobbtillförseln. De byter en av sina två HP Indigo 5500 till en HP Indigo 7900. De extra färgverken i tryckpressen ämnar de i första hand att användas till light-färger. När Light Cyan och Light Magenta används tillsammans med CMYK hjälper de till att ge en förbättrad bild med mjukare tonövergång och mättade färger. Detta skapar ett fotorealistiskt utseende som förbättrar kvaliteten på fotoprodukter såsom fotoböcker, kalendrar och annat.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *