Tre tryckerier investerar i digital offset

Tre tryckerier tror starkt på digital offset och installerar HP Indigo 7900.

Visutech levererar och installerar under juni månad inte mindre än tre digitala tryckpressar. Det handlar om HP Indigo 7900 som tre svenska tryckerier valt att investera i. Värdet uppgår totalt till närmare 17 miljoner kronor.

Joma Grafisk Produktion, som numera ägs av Åtta45 Tryckeri, investerar i ytterligare en HP Indigo för att möta efterfrågan och utöka kapaciteten på digital offset. Den installeras på produktionsanläggningen i Ljungby.

TMG Tabergs satsar vidare på digital offset i och med att kunder allt oftare efterfrågar mindre upplagor och snabbare leveranser utan att vilja göra avkall på kvaliteten. Sedan tidigare har de en HP Indigo 7500.

Markbladet digitaltryck och printshop satsar på att öka sin produktion av fotoapplikationer, där den egenutvecklade sajten Fotoklok.se står för en stor del av jobbtillförseln. De byter en av sina två HP Indigo 5500 till en HP Indigo 7900. De extra färgverken i tryckpressen ämnar de i första hand att användas till light-färger. När Light Cyan och Light Magenta används tillsammans med CMYK hjälper de till att ge en förbättrad bild med mjukare tonövergång och mättade färger. Detta skapar ett fotorealistiskt utseende som förbättrar kvaliteten på fotoprodukter såsom fotoböcker, kalendrar och annat.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Email this to someoneShare on LinkedInShare on Facebook

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Nu höjs priserna

Efter att under ett år ha försökt att svälja prisökningarna på aluminium, så tvingas nu Kodak konstatera att det inte håller längre. Nio procent kommer priserna, med omedelbar verkan att höjas. Och det gäller inte bara i Sverige eller Europa. Prishöjningen är aviserad för hela världen.

Publicerat av: 

PDF tar hem lösning för förpackning i korta serier

Plockmatic Document Finishing (PDF) utökar sitt erbjudande genom att erbjuda en prisbillig stans, som utvecklats och byggs i en särskild Plockmatic version. Den här roterande stansen kan i en arbetsgång lägga både biglinjer och stansa. Det tar någon minut att byta verktyg och en registeravläsning gör att arken hela tiden

Publicerat av: 

Digital förpackning växer snabbt – men från mycket låg nivå

Ingenting i den grafiska branschen växer så snabbt som digitaltryckt förpackning. Det är dock från mycket låga nivåer, om vi undantar etiketter, vilka helt dominerar statistiken när du ser hur mycket förpackningsmaterial som trycks digitalt. Tittar du fem år framåt i tiden så kommer visserligen digitaltryckt kartong att öka med

Publicerat av: 

Skolan som satsar digitalt

Brobygrafiska ansöker om att dra igång nya grafiska yrkesutbildningar med digitalisering i fokus.
– Vi vill att våra studerande och vår bransch ska tillhöra morgondagens vinnare. Därför satsar vi extra mycket på de möjligheter branschen har inom digitalisering, säger verksamhetsledaren Per Branzén.

Publicerat av: