H-tryck växer ur lokalerna

Bröderna Hansson H-tryck i Markaryd har haft en stabil utveckling de senaste åren. Nu bygger de ut verksamheten med ett nytt höglager på 1900 kvadratmeter.

– Vi bygger ut med en tredjedel, säger Sam Hansson.

H-tryck i Markaryd växer så det knakar. Det har blivit trångt i lokalerna och nu ska de bygga nytt – ett höglager.

– Tanken med nybyggnationen är att vårt befintliga lager i dag blir produktionsyta och den nya fastigheten blir ett höglager.

H-tryck i Markaryd är en återförsäljare av trycksaker. I runda slängar vilar produktionstrycket på 60 procent offset med rulle och kuvertpressar. 40 procent är digitalt med arkmaskiner.

– Den befintliga produktionen har ökat för oss som klassiska utskick och trycksaker.

Försäljningen talar sitt tydliga språk. 2009 omsatte företaget 21,9 miljoner kronor och 2016 landade omsättningen på 56 miljoner kronor.

– Detta året kommer sluta någonstans runt 60 miljoner kronor. Så det är en stabil uppgång, säger Sam Hansson och berättar att de kommer fortsätta likt föregående åren att göra nya maskininvesteringar. Inte minst för att bredda sig på den nya tilltänkta produktionsytan.

– Det kommer bli fler maskiner. Det handlar om cirka en till två miljoner per år i investeringar som vi gjort de senaste åren.

Vad ligger bakom er uppgång?

– Vi jobbar hårt, säger Hansson med eftertryck och tillägger att de kör sju på morgonen till fyra på eftermiddag utan massa onödiga möten och annat tjafs som tar tid.

– Vi har också haft en aggressivare marknadsföring med nya säljare och sen är det konkurrenter som har försvunnit. Vi har haft ganska mycket flyt, konstaterar Hansson.

 

Publicerat av: 

Dela artikeln

Email this to someoneShare on LinkedInShare on Facebook

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Nu höjs priserna

Efter att under ett år ha försökt att svälja prisökningarna på aluminium, så tvingas nu Kodak konstatera att det inte håller längre. Nio procent kommer priserna, med omedelbar verkan att höjas. Och det gäller inte bara i Sverige eller Europa. Prishöjningen är aviserad för hela världen.

Publicerat av: 

PDF tar hem lösning för förpackning i korta serier

Plockmatic Document Finishing (PDF) utökar sitt erbjudande genom att erbjuda en prisbillig stans, som utvecklats och byggs i en särskild Plockmatic version. Den här roterande stansen kan i en arbetsgång lägga både biglinjer och stansa. Det tar någon minut att byta verktyg och en registeravläsning gör att arken hela tiden

Publicerat av: 

Digital förpackning växer snabbt – men från mycket låg nivå

Ingenting i den grafiska branschen växer så snabbt som digitaltryckt förpackning. Det är dock från mycket låga nivåer, om vi undantar etiketter, vilka helt dominerar statistiken när du ser hur mycket förpackningsmaterial som trycks digitalt. Tittar du fem år framåt i tiden så kommer visserligen digitaltryckt kartong att öka med

Publicerat av: 

Skolan som satsar digitalt

Brobygrafiska ansöker om att dra igång nya grafiska yrkesutbildningar med digitalisering i fokus.
– Vi vill att våra studerande och vår bransch ska tillhöra morgondagens vinnare. Därför satsar vi extra mycket på de möjligheter branschen har inom digitalisering, säger verksamhetsledaren Per Branzén.

Publicerat av: