Billes fick skjuts i produktionen

Billes tryckeri flyttar fler signage-jobb från offset till storformatsskrivaren Inca Digital Onset X2.

Billes Tryckeri i Göteborg förstärkte med den digitala storformatsskrivaren Inca digital Onset X2. Efter fem månaders drift ser de en markant produktionsökning och kör nu allt fler signage-jobb digitalt.

Göteborgstryckeriet Billes börjar se vinsten av investeringen i storformatsskrivaren Inca Digital Onset x2 från Fujifilm. Tryckeriet kör både offsettryck och digitaltryck, det senare uppgår idag till närmare 40 procent av den totala produktionen. Storformatsskrivaren levererades av Schneidler Grafiska och installationen gjordes i  januari i år. Nu fem månader senare ser företaget resultatet av maskininvesteringen. Produktionschef Anders Wackfelt på Billes tryckeri säger att Onset X2 givetvis trycker snabbare, bättre och med en annan kvalitetsgrad än föregångaren.

– Men vad vi inte förväntade oss var hur mycket signage-jobb i storformat vi skulle kunna flytta från våra offsetpressar, säger han och tillägger att deras kunder som representerar några av de största varumärkena i Sverige inte upplevt någon försämring vad gäller kvaliteten.

– Ingen har märkt någon skillnad, vilket i sig är ett väldigt gott betyg för att Onset levererar högkvalitativt och kostnadseffektivt.

Den ökade digitala produktionskapaciteten i samklang med att de kan lägga mer fokus på långsiktiga offset-projekt har medfört en ökad produktivitet inom Billes affärsområde med storformat, enligt Weckfeldt.

– Sedan installationen av Onset X2 I januari 2017 har vi kunnat lägga ner vårt nattskift och dra ner till två skift per dag, med en 30 procent ökning av produktiviteten, säger Wackfelt och påtalar att de ser en fortsatt kurva uppåt.

Billes Tryckeri har 125 anställda och en omsättning per år på cirka 250 miljoner kronor.

 

 

Publicerat av: 

Dela artikeln

Email this to someoneShare on LinkedInShare on Facebook

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Robotsystemet som ger tryckeriet extra skift

Canon tror starkt på automation i den grafiska branschen. I holländska Hoorn visade de upp sin nya robotlösning som kan skräddarsys efter tryckeriernas storformatsproduktion och ticka på av sig självt under kvällar och nätter. Klicka in och se filmen där roboten får jobba.

Publicerat av: