De släpper “grönt” sortiment med tryckfärger

Hubergroups nya tryckfärgsserie har fått miljömärkningen cradle to cradle.

Tyska tryckfärgstillverkaren Hubergroup lanserar miljömärkta tryckfärger för offset-tryck.

Det nya sortimentet med tryckfärger från Hubergroup är anpassat för konventionellt offset-tryck. Det är bland annat  baserat på förnybara vegetabiliska oljor och är koboltfritt. Det har även fått miljöstandarden “cradle to cradle” (vagga till vagga) där förutsättningen är, för produkter som får inneha märkningen, att de kan återvinnas och att materialen som används är säkra för miljö och hälsa. Användningen av luft, vatten och energi i produktionsprocesserna ska också uppfylla kraven.

 

 

Publicerat av: 

Dela artikeln

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Dubbelt upp med Kombo TH

Elitron visade sin automatiska efterbehandlingsutrustning med dubbla skärhuvuden och helt nya funktioner.…