Mimaki visar maskinlösningar för korta serier

När det är dags för Labelexpo Europe i september ställer Mimaki ut en variation av digitala flatbäddskrivare och skärsystem som är lämpade för produktion av till exempel etiketter och förpackningar i korta serier.

Mimaki, tillverkare av bläckstråleskrivare i storformat och skärsystem, visar upp en mängd storformatsskrivare på Labelexpo Europe i Bryssel som hålls i september.

UV-LED-flatbäddsskrivaren UJF-7151 plus är lämpad för direktutskrifter på föremål. Under mässan kommer Mimaki skriva ut applikationer för industriell märkning på rigida substrat. I kombination till skrivaren finns en anordning, en liten laserskärare som skär ut trycksaker till färdiga produkter. Lösningen är speciellt lämpad för korta serier och industriella applikationer, upplösningen är 1200 dpi, och skrivaren har en 710 gånger 510 millimeter utskriftsyta.

De kommer även visa upp utskrift och skärning av specialetiketter med silverfärg i skrivarserien CJV150. De innehar även skärfunktion. Med en upplösning på 1440 bildpunkter per tum körs bläcktyper som silver, orange och svart light.

Direktutskrift på wellpapp är ett annat hett ämne för Mimaki. Det görs med UV-LED-flatbäddsskrivaren UJF-6042MkII och skärbordet CFL-605RT. Med dessa lösningar går det att skapa olika objekt i wellpapp, exempelvis lådor och butiksmaterial. Flatbäddsskrivaren har en utskriftsyta på 610 gånger 420 millimeter och kan skriva ut på substrat med tjocklekar upp till 153 millimeter.

Det blir också 360-gradiga utskrifter på cylindriska föremål, med Mimakis så kallade “Kebab-funktion”. Bland annat görs utskrifter på glas- och plastflaskor på UV-LED– flatbäddsskrivaren UJF-3042MkII.

Labelexpo Europe pågår i Bryssel den 25 till 28 september.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Email this to someoneShare on LinkedInShare on Facebook

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Nu höjs priserna

Efter att under ett år ha försökt att svälja prisökningarna på aluminium, så tvingas nu Kodak konstatera att det inte håller längre. Nio procent kommer priserna, med omedelbar verkan att höjas. Och det gäller inte bara i Sverige eller Europa. Prishöjningen är aviserad för hela världen.

Publicerat av: 

PDF tar hem lösning för förpackning i korta serier

Plockmatic Document Finishing (PDF) utökar sitt erbjudande genom att erbjuda en prisbillig stans, som utvecklats och byggs i en särskild Plockmatic version. Den här roterande stansen kan i en arbetsgång lägga både biglinjer och stansa. Det tar någon minut att byta verktyg och en registeravläsning gör att arken hela tiden

Publicerat av: 

Digital förpackning växer snabbt – men från mycket låg nivå

Ingenting i den grafiska branschen växer så snabbt som digitaltryckt förpackning. Det är dock från mycket låga nivåer, om vi undantar etiketter, vilka helt dominerar statistiken när du ser hur mycket förpackningsmaterial som trycks digitalt. Tittar du fem år framåt i tiden så kommer visserligen digitaltryckt kartong att öka med

Publicerat av: 

Skolan som satsar digitalt

Brobygrafiska ansöker om att dra igång nya grafiska yrkesutbildningar med digitalisering i fokus.
– Vi vill att våra studerande och vår bransch ska tillhöra morgondagens vinnare. Därför satsar vi extra mycket på de möjligheter branschen har inom digitalisering, säger verksamhetsledaren Per Branzén.

Publicerat av: