Storformatsskrivaren som säljer bäst

Schweiziska Swissqprints exklusiva storformatsskrivare Nyala 2 kniper återigen förstaplatsen i sin prisklass som den mest sålda i Västeuropa.

Swissqprint har på få år etablerat sig som leverantör av exklusiva uv-baserade storformatskrivare. Modellen Nyala 2 är nu för andra året i rad den mest köpta skrivaren i prisklassen där man måste hosta upp minst 1,2 miljoner kronor. Var sjätte flatbäddsskrivare i storformat som såldes i Europa var en Nyala 2, enligt Infosource.

Nyala 2:s bordformat är på 320 x 203 cm. Den trycker på både hårda material och rullar. Rullarna kan vara 320 centimeter breda och maximalt 180 kilo eller 36 centimeter i diameter. På arksidan kan Nyala 2 printa upp till 320 x 400 centimeter – om man kompletterar med ett extra bord.

Fler än 900 swissQprint-skrivare finns installerade över hela världen. Ungefär hälften av dem, är Nyala-modeller. Företaget hoppas nu att nya modellen Nyala LED ska följa i samma fotspår. I Sverige och de nordiska länderna står Nize Equipment som distributör.

 

Publicerat av: 

Dela artikeln

Email this to someoneShare on LinkedInShare on Facebook

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Nu höjs priserna

Efter att under ett år ha försökt att svälja prisökningarna på aluminium, så tvingas nu Kodak konstatera att det inte håller längre. Nio procent kommer priserna, med omedelbar verkan att höjas. Och det gäller inte bara i Sverige eller Europa. Prishöjningen är aviserad för hela världen.

Publicerat av: 

PDF tar hem lösning för förpackning i korta serier

Plockmatic Document Finishing (PDF) utökar sitt erbjudande genom att erbjuda en prisbillig stans, som utvecklats och byggs i en särskild Plockmatic version. Den här roterande stansen kan i en arbetsgång lägga både biglinjer och stansa. Det tar någon minut att byta verktyg och en registeravläsning gör att arken hela tiden

Publicerat av: 

Digital förpackning växer snabbt – men från mycket låg nivå

Ingenting i den grafiska branschen växer så snabbt som digitaltryckt förpackning. Det är dock från mycket låga nivåer, om vi undantar etiketter, vilka helt dominerar statistiken när du ser hur mycket förpackningsmaterial som trycks digitalt. Tittar du fem år framåt i tiden så kommer visserligen digitaltryckt kartong att öka med

Publicerat av: 

Skolan som satsar digitalt

Brobygrafiska ansöker om att dra igång nya grafiska yrkesutbildningar med digitalisering i fokus.
– Vi vill att våra studerande och vår bransch ska tillhöra morgondagens vinnare. Därför satsar vi extra mycket på de möjligheter branschen har inom digitalisering, säger verksamhetsledaren Per Branzén.

Publicerat av: