Paul Jakobson klättrar inom Horizon

Horizon omorganiserar och gör svensken Paul Jakobson till försäljningschef för hela sitt europeiska dotterbolag. Hittills har Paul varit vd för det nordiska dotterbolag som etablerades den 1 februari i år.

Japanska Horizon är en av de största tillverkarna i världen av efterbehandlingsutrustning. Deras europeiska dotterbolag har sitt säte i Hamburg och ansvarar för försäljningen i en rad tyskspråkiga länder och Norden. Dessutom distribueras härifrån reservdelar till hela Europa. I andra delar av Europa finns återförsäljare.

Även i högsta toppen byts det ut. Rainer Börgerding, som byggt den europeiska organisationen, lämnar efter 13 år. Ny vd är civilingenjör Norbert Weinck.

– Den europeiska marknaden var och är otroligt viktig för Horizon-gruppens tillväxt och framgång, förklarar Eijiro Hori, innehavare av och styrelseordförande i den japanska Horizon-gruppen.

– Därför har vi bestämt oss för att stärka det tyska sätet och förbereda det på nya utmaningar. Vi är övertygade om att vi med Norbert Wienck, Paul Jakobson och det engagerade teamet i Horizon GmbH i framtiden kommer kunna stötta våra kunder och försäljningspartner med ännu bättre service och know-how.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *