Paul Jakobson klättrar inom Horizon

Horizon omorganiserar och gör svensken Paul Jakobson till försäljningschef för hela sitt europeiska dotterbolag. Hittills har Paul varit vd för det nordiska dotterbolag som etablerades den 1 februari i år.

Japanska Horizon är en av de största tillverkarna i världen av efterbehandlingsutrustning. Deras europeiska dotterbolag har sitt säte i Hamburg och ansvarar för försäljningen i en rad tyskspråkiga länder och Norden. Dessutom distribueras härifrån reservdelar till hela Europa. I andra delar av Europa finns återförsäljare.

Även i högsta toppen byts det ut. Rainer Börgerding, som byggt den europeiska organisationen, lämnar efter 13 år. Ny vd är civilingenjör Norbert Weinck.

– Den europeiska marknaden var och är otroligt viktig för Horizon-gruppens tillväxt och framgång, förklarar Eijiro Hori, innehavare av och styrelseordförande i den japanska Horizon-gruppen.

– Därför har vi bestämt oss för att stärka det tyska sätet och förbereda det på nya utmaningar. Vi är övertygade om att vi med Norbert Wienck, Paul Jakobson och det engagerade teamet i Horizon GmbH i framtiden kommer kunna stötta våra kunder och försäljningspartner med ännu bättre service och know-how.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Email this to someoneShare on LinkedInShare on Facebook

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Byt strategi för tryckeriet

  Även om det kan kännas tungt att betala av på sina maskiner, så är personalkostnaden det utan jämförelse dyraste i ett tryckeri. Därför blir det ordentligt tokigt när tryckerierna håller igen på investeringar, istället för att satsa och rationalisera. Från att tidigare varit världsledande i investeringar – alldeles tokigt

Publicerat av: 

Norden möttes i Riga

  När Plockmatic Document Finishing för fjärde gången höll Plockmatic Days i Riga, hade arrangemanget vuxit till att börja likna en mässa. Den här gången anslöt kunder från hela Norden samt från Baltikum, Tjeckien, Vitryssland och Ryssland. Ansvarig var Mikael Bryske, som gladde sig över ännu ett besöksrekord. – Det började

Publicerat av: 

Casio jobbar på en 2,5D-teknik

Det japanska företaget Casio har tagit fram en prototyp på en skrivarlösning som med särskilt material kan återge högupplösta strukturer i färg, som läder, tyg med sömmar, trä, keramik och murade väggar. Företaget definierar tekniken som 2,5D, alltså inte riktigt hela vägen fram till 3D.

Publicerat av: 

Bjöd in till nära samarbeten

Marabu Scandinavia har hållit Öppet hus i sina lokaler i Malmö. Budskapet som förmedlades till kunderna var tydligt.
– Vi har pushat mycket idag för att skapa partnerskap. Det vi gör, gör vi tillsammans med kunden. Vi erbjuder inte bara en burk med färg utan en helhetslösning. Allt från produktivitet och kvalitet till förståelse för gällande lagar och regler, säger Victor Bildsten, digital försäljningschef på Marabu Scandinavia.

Publicerat av: