Satsning på LED-huvuden ger bättre precision

Swissqprint har satsat på att ytterligare förbättra kvaliteten, och har lagt till en radda med mekaniska förbättringar på deras storformats flatbäddsskrivare Impala LED och Nyala LED.

Modellerna Impala LED och Nyala LED har fått förbättrad precision jämfört med föregångarna. Fördelen med att Swissqprint nu använder LED-huvuden vid torkning till sina senaste modeller är att de avger mindre värme jämfört med UV. Samtidigt har borden byggts om och skrivhuvudena rör sig över 3,2 meter. Sammantaget blir resultatet höjd kvalitet, snabbare drift och möjlighet att trycka på många fler material. Det kan exempelvis röra sig om tunna plaster, folier eller pappemballage.

– De nya maskinerna är ekonomiska, skriver ut mycket precist och är miljövänliga, konstaterar Swissqprints produktchef Maurus Zeller.

– Vi har också förbättrat rulle-till-rulle funktionen. En ny kontrollfunktion säkrar ett ännu bättre resultat och därmed oklanderlig utskrift.  Kombinerat med en svalare torkning med LED så blir det enklare att skriva ut rulle till rulle eftersom materialet påverkas mindre.

SwissQprint har sett till att LED-skrivarna innehar samma färg som de tidigare befintliga skrivarmodellerna på marknaden. I början av 2017 lanserade swissQprint en 4×4 version av deras befintliga Impala och Nyala. Även de nya LED-modellerna finns i denna 4×4-version, vilket innebär att de kan konfigureras med fyrdubbel CMYK för en mer imponerande prestanda vid höga utskriftshastigheter. Detta är passande för användare som behöver en hög effekt, intensiva färger och inte vill kompromissa med kvaliteten. Det kan till exempel gälla produktion av displayer, affischer, banderoller och flera andra applikationer.

Nize Equipment är Swissqprints distributör i Norden.

 

Publicerat av: 

Dela artikeln

Email this to someoneShare on LinkedInShare on Facebook

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Byt strategi för tryckeriet

  Även om det kan kännas tungt att betala av på sina maskiner, så är personalkostnaden det utan jämförelse dyraste i ett tryckeri. Därför blir det ordentligt tokigt när tryckerierna håller igen på investeringar, istället för att satsa och rationalisera. Från att tidigare varit världsledande i investeringar – alldeles tokigt

Publicerat av: 

Norden möttes i Riga

  När Plockmatic Document Finishing för fjärde gången höll Plockmatic Days i Riga, hade arrangemanget vuxit till att börja likna en mässa. Den här gången anslöt kunder från hela Norden samt från Baltikum, Tjeckien, Vitryssland och Ryssland. Ansvarig var Mikael Bryske, som gladde sig över ännu ett besöksrekord. – Det började

Publicerat av: 

Casio jobbar på en 2,5D-teknik

Det japanska företaget Casio har tagit fram en prototyp på en skrivarlösning som med särskilt material kan återge högupplösta strukturer i färg, som läder, tyg med sömmar, trä, keramik och murade väggar. Företaget definierar tekniken som 2,5D, alltså inte riktigt hela vägen fram till 3D.

Publicerat av: 

Bjöd in till nära samarbeten

Marabu Scandinavia har hållit Öppet hus i sina lokaler i Malmö. Budskapet som förmedlades till kunderna var tydligt.
– Vi har pushat mycket idag för att skapa partnerskap. Det vi gör, gör vi tillsammans med kunden. Vi erbjuder inte bara en burk med färg utan en helhetslösning. Allt från produktivitet och kvalitet till förståelse för gällande lagar och regler, säger Victor Bildsten, digital försäljningschef på Marabu Scandinavia.

Publicerat av: