Första nanotryckpressen installeras

Graphica Bezalels ägare Eyal Harpak och Yishai-Amir, vd på Landa digital printing.

Efter många års snack gör Landa slag i saken. Nanotryckpressen S10 har lämnat fabriken för installation hos betakunden Graphica Bezalel.

Landas nanografiska tryckteknik presenterades första gången på Drupa 2012. Resan därefter har varit långt ifrån spikrak och under 2014 togs beslutet att göra om designen på S10-modellen från topp till tå. Tidigare i år kom i alla fall beskedet vilka som står på listan som betakunder. Efter en testkörning i fabriken har nu den första tryckpressen levererats. Installationen startade i juli hos israeliska kartong- och etikettkonverteraren Graphica Bezalel – den första i raden av betakunder. Om allt klaffar ska Landa leverera S10-modellen till USA-baserade Imagine! i slutet av året, och därefter Edelmann – första betakunden i Europa.

Indigo-grundaren Benny Landas nanotryckpress har som sagt varit en snackis ända sedan Drupa 2012. Just nano refererar till att det bara läggs 500 nanometer färg på arket. S10-modellen skriver ut 13 000 ark i timmen i en B1 maskin.

 

Publicerat av: 

Dela artikeln

Email this to someoneShare on LinkedInShare on Facebook

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Byt strategi för tryckeriet

  Även om det kan kännas tungt att betala av på sina maskiner, så är personalkostnaden det utan jämförelse dyraste i ett tryckeri. Därför blir det ordentligt tokigt när tryckerierna håller igen på investeringar, istället för att satsa och rationalisera. Från att tidigare varit världsledande i investeringar – alldeles tokigt

Publicerat av: 

Norden möttes i Riga

  När Plockmatic Document Finishing för fjärde gången höll Plockmatic Days i Riga, hade arrangemanget vuxit till att börja likna en mässa. Den här gången anslöt kunder från hela Norden samt från Baltikum, Tjeckien, Vitryssland och Ryssland. Ansvarig var Mikael Bryske, som gladde sig över ännu ett besöksrekord. – Det började

Publicerat av: 

Casio jobbar på en 2,5D-teknik

Det japanska företaget Casio har tagit fram en prototyp på en skrivarlösning som med särskilt material kan återge högupplösta strukturer i färg, som läder, tyg med sömmar, trä, keramik och murade väggar. Företaget definierar tekniken som 2,5D, alltså inte riktigt hela vägen fram till 3D.

Publicerat av: 

Bjöd in till nära samarbeten

Marabu Scandinavia har hållit Öppet hus i sina lokaler i Malmö. Budskapet som förmedlades till kunderna var tydligt.
– Vi har pushat mycket idag för att skapa partnerskap. Det vi gör, gör vi tillsammans med kunden. Vi erbjuder inte bara en burk med färg utan en helhetslösning. Allt från produktivitet och kvalitet till förståelse för gällande lagar och regler, säger Victor Bildsten, digital försäljningschef på Marabu Scandinavia.

Publicerat av: