Ny flexopress på mässan

Nilpeters stora nyhet på Labelexpo- mässan i höst är flexopressen FA.

Danska Nilpeter vidgar sin flexoportfölj och visar upp nyheter på Labelexpo Europe-mässan i höst. En ny flexopress och en upphottad version av den digitala hybridpress Panorama kan skådas.

Flexopressen FA är senaste tillskottet för Nilpeter och visas upp på Labelexpo-mässan i Bryssel. Det danska företaget framhäver att den kan skriva ut på flera substrat och har ett smidigare användargränssnitt och mobila utskriftskontroller. Nilpeters så kallade clean hands-teknik är implementerad för att minimera att operatörshänder vidrör maskinen och smutsar ner tryckjobben – all data och registrering sparas automatiskt och jobb kan enkelt återkallas. Det går också att lägga till nya maskinenheter till FA:n sett till tryckarens behov och budget.

Dessutom visar den danska tillverkaren upp en uppgraderad version av den digitala hybridpressen Panorama. Den lanserades första gången på Labelexo Europe 2015. Denna gång Nilpeter utlovar stora förbättringar. Bland annat har man designat om Panoramas konverterings- och flexotryckenheter samt uppgraderat tryckpressens mjukvara.

Årets Labelexpo Europe pågår 25-28 september i Bryssel.

Digitala hybridpressen Panorama har fått ett lyft med uppgraderad mjukvara och ny design på konverterings- och flexoenheterna.

 

 

 

Publicerat av: 

Dela artikeln

Email this to someoneShare on LinkedInShare on Facebook

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Byt strategi för tryckeriet

  Även om det kan kännas tungt att betala av på sina maskiner, så är personalkostnaden det utan jämförelse dyraste i ett tryckeri. Därför blir det ordentligt tokigt när tryckerierna håller igen på investeringar, istället för att satsa och rationalisera. Från att tidigare varit världsledande i investeringar – alldeles tokigt

Publicerat av: 

Norden möttes i Riga

  När Plockmatic Document Finishing för fjärde gången höll Plockmatic Days i Riga, hade arrangemanget vuxit till att börja likna en mässa. Den här gången anslöt kunder från hela Norden samt från Baltikum, Tjeckien, Vitryssland och Ryssland. Ansvarig var Mikael Bryske, som gladde sig över ännu ett besöksrekord. – Det började

Publicerat av: 

Casio jobbar på en 2,5D-teknik

Det japanska företaget Casio har tagit fram en prototyp på en skrivarlösning som med särskilt material kan återge högupplösta strukturer i färg, som läder, tyg med sömmar, trä, keramik och murade väggar. Företaget definierar tekniken som 2,5D, alltså inte riktigt hela vägen fram till 3D.

Publicerat av: 

Bjöd in till nära samarbeten

Marabu Scandinavia har hållit Öppet hus i sina lokaler i Malmö. Budskapet som förmedlades till kunderna var tydligt.
– Vi har pushat mycket idag för att skapa partnerskap. Det vi gör, gör vi tillsammans med kunden. Vi erbjuder inte bara en burk med färg utan en helhetslösning. Allt från produktivitet och kvalitet till förståelse för gällande lagar och regler, säger Victor Bildsten, digital försäljningschef på Marabu Scandinavia.

Publicerat av: