Durst bjuder på höjdpunkt

Durst visar Tau 330 RSC visas på Labelexpo som en hybridpress ihop med italienska maskintillverkaren Omets Xflex-serie av konventionell efterbehandlingsutrustning.

Durst senaste nyhet – en UV-och bläckstråleskrivare för förpackningar och etiketter som skriver ut med produktionskapacitet på 1452 kvadratmeter i timmen. På Labelexpo Europe ses den i drift som hybridpress.

Höjdpunkten i Durst Labelexpo-monter blir Tau 330 RSC. En bläckstråleskrivare med UV som kan tackla både etiketter och förpackningar. Utskriftsbredden uppgår till 13 tum och med upplösningen 1200 gånger 1200 dpi kan utskriftshastigheten sticka iväg till 78 löpmeter per minut. Maskinen har åtta färgverk; CMYK, W och OGV (orange, grönt, och lila).  Det ger en flexoliknande utskriftskvalitet som matchar Pantones färgrymd upp till 98 procent. Skrivaren kan även kombineras med en inline-baserad laserskärare.

På Labelexpo Europe 25-28 september kommer  Tau 330 RSC visas som en hybridpress ihop med italienska maskintillverkaren Omets Xflex-serie av konventionell efterbehandlingsutrustning.

Durst flaggskepp visas också – det lågmigrerande bläcket, Tau 330, som primärt används till livsmedels- och läkemedelsförpackningar.

I mässmontern syns dessutom Dursts webb-till-tryck-lösning med funktioner som design, förhandsvisning och beställning.

 

Publicerat av: 

Dela artikeln

Email this to someoneShare on LinkedInShare on Facebook

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Byt strategi för tryckeriet

  Även om det kan kännas tungt att betala av på sina maskiner, så är personalkostnaden det utan jämförelse dyraste i ett tryckeri. Därför blir det ordentligt tokigt när tryckerierna håller igen på investeringar, istället för att satsa och rationalisera. Från att tidigare varit världsledande i investeringar – alldeles tokigt

Publicerat av: 

Norden möttes i Riga

  När Plockmatic Document Finishing för fjärde gången höll Plockmatic Days i Riga, hade arrangemanget vuxit till att börja likna en mässa. Den här gången anslöt kunder från hela Norden samt från Baltikum, Tjeckien, Vitryssland och Ryssland. Ansvarig var Mikael Bryske, som gladde sig över ännu ett besöksrekord. – Det började

Publicerat av: 

Casio jobbar på en 2,5D-teknik

Det japanska företaget Casio har tagit fram en prototyp på en skrivarlösning som med särskilt material kan återge högupplösta strukturer i färg, som läder, tyg med sömmar, trä, keramik och murade väggar. Företaget definierar tekniken som 2,5D, alltså inte riktigt hela vägen fram till 3D.

Publicerat av: 

Bjöd in till nära samarbeten

Marabu Scandinavia har hållit Öppet hus i sina lokaler i Malmö. Budskapet som förmedlades till kunderna var tydligt.
– Vi har pushat mycket idag för att skapa partnerskap. Det vi gör, gör vi tillsammans med kunden. Vi erbjuder inte bara en burk med färg utan en helhetslösning. Allt från produktivitet och kvalitet till förståelse för gällande lagar och regler, säger Victor Bildsten, digital försäljningschef på Marabu Scandinavia.

Publicerat av: