Färgleverantör visar bredd

Siegwerk kommer till Labelexpo-mässan. De tar bland annat med sig sin senaste utveckling inom metallfärger och olika typer av lacker i deras UV-LED-flexoserie.

Den tyska färgleverantören Siegwerk kommer vara på plats under Labelexpo-mässan i Bryssel 25-28 september. Förutom att demonstrera sina olika produktserier kommer Siegwerks personal ge tips och service om kommande trender inom tryckfärger, samt hjälpa och guida kunder när det gäller att se över deras specifika behov avseende tryckkrav, produktsäkerhet, förpackningsmaterial och etiketter.

I Siegwerks senaste produktserie för UV-flexotryck finns bland annat Sicura Nutriflex Pro. Det är en HD-certifierad och högpigmenterad färgserie anpassad för livsmedels- och läkemedelsförpackningar. De har även en UV- och offsetserie för papper, sträckfilmer och plast.

Färgleverantören kommer även visa upp deras senaste utveckling inom metallfärger och olika typer av lacker i deras UV-LED-flexoserie. Enligt företaget är det den första migreringsoptimerade serien som är godkänd för livsmedels- och läkemedelsförpackningar. Till dessa nämnda branscher finns också bläckserien med namnet Sicura Nutri Jet-UV-inkjet  för bläckstråleskrivare. Den är lågmigrerande och ska fungera med flera olika skrivhuvuden och lämpar sig främst för etiketter men även en del förpackningar.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Email this to someoneShare on LinkedInShare on Facebook

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Byt strategi för tryckeriet

  Även om det kan kännas tungt att betala av på sina maskiner, så är personalkostnaden det utan jämförelse dyraste i ett tryckeri. Därför blir det ordentligt tokigt när tryckerierna håller igen på investeringar, istället för att satsa och rationalisera. Från att tidigare varit världsledande i investeringar – alldeles tokigt

Publicerat av: 

Norden möttes i Riga

  När Plockmatic Document Finishing för fjärde gången höll Plockmatic Days i Riga, hade arrangemanget vuxit till att börja likna en mässa. Den här gången anslöt kunder från hela Norden samt från Baltikum, Tjeckien, Vitryssland och Ryssland. Ansvarig var Mikael Bryske, som gladde sig över ännu ett besöksrekord. – Det började

Publicerat av: 

Casio jobbar på en 2,5D-teknik

Det japanska företaget Casio har tagit fram en prototyp på en skrivarlösning som med särskilt material kan återge högupplösta strukturer i färg, som läder, tyg med sömmar, trä, keramik och murade väggar. Företaget definierar tekniken som 2,5D, alltså inte riktigt hela vägen fram till 3D.

Publicerat av: 

Bjöd in till nära samarbeten

Marabu Scandinavia har hållit Öppet hus i sina lokaler i Malmö. Budskapet som förmedlades till kunderna var tydligt.
– Vi har pushat mycket idag för att skapa partnerskap. Det vi gör, gör vi tillsammans med kunden. Vi erbjuder inte bara en burk med färg utan en helhetslösning. Allt från produktivitet och kvalitet till förståelse för gällande lagar och regler, säger Victor Bildsten, digital försäljningschef på Marabu Scandinavia.

Publicerat av: