HP intar 2400 kvadratmeter

HP intar 2400 kvadratmeter på Labelexpo Europe 25-28 september. Denna bild är från HP:s monter under 2017 års Fespa-mässa i Hamburg.

HP Indigo breder ut sig på hela 2 400 kvadratmeter på Labelexpo för att visa upp det mesta ur sortimentet av digitala tryckpressar för etiketter och förpackningar.

I den stora mässmontern kan man ta del av HP:s GEM-teknik som  tillsammans med JetFx-tekniken gör det möjligt att producera helt digitala utsmyckningar i ett flöde. Det rör sig om produktion med partiella och taktila lacker, specialeffekter och digital foliering med mera.

Det blir också en demonstration av etikettmaskinen HP Indigo 8000, med smalbanig rull-lösning, som nu kommer i ökad hastighet och kapacitet.

I drift i montern kommer även den digitala tryckpressen HP Indigo 20000 vara. Det är en rullbaserad digitaltryckslösning i mellanformat för förpackningar, etiketter och krympfilmsapplikationer.

De visar även upp sitt system Pack ready coating. Färdiga förslutningsbara retortpåsar för användning i livsmedelskedjan som kan fyllas direkt med till exempel frystorkad mat, soppor och grytor. HP:s innevarande bläcksortiment och dess utveckling kommer också visas.
I montern lyfts även ämnet säkerhetslösningar, och besökarna kan ta tillfället i akt att lära sig mer om varumärkesskydd och produktidentifiering.

 

Publicerat av: 

Dela artikeln

Email this to someoneShare on LinkedInShare on Facebook

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Nu höjs priserna

Efter att under ett år ha försökt att svälja prisökningarna på aluminium, så tvingas nu Kodak konstatera att det inte håller längre. Nio procent kommer priserna, med omedelbar verkan att höjas. Och det gäller inte bara i Sverige eller Europa. Prishöjningen är aviserad för hela världen.

Publicerat av: 

PDF tar hem lösning för förpackning i korta serier

Plockmatic Document Finishing (PDF) utökar sitt erbjudande genom att erbjuda en prisbillig stans, som utvecklats och byggs i en särskild Plockmatic version. Den här roterande stansen kan i en arbetsgång lägga både biglinjer och stansa. Det tar någon minut att byta verktyg och en registeravläsning gör att arken hela tiden

Publicerat av: 

Digital förpackning växer snabbt – men från mycket låg nivå

Ingenting i den grafiska branschen växer så snabbt som digitaltryckt förpackning. Det är dock från mycket låga nivåer, om vi undantar etiketter, vilka helt dominerar statistiken när du ser hur mycket förpackningsmaterial som trycks digitalt. Tittar du fem år framåt i tiden så kommer visserligen digitaltryckt kartong att öka med

Publicerat av: 

Skolan som satsar digitalt

Brobygrafiska ansöker om att dra igång nya grafiska yrkesutbildningar med digitalisering i fokus.
– Vi vill att våra studerande och vår bransch ska tillhöra morgondagens vinnare. Därför satsar vi extra mycket på de möjligheter branschen har inom digitalisering, säger verksamhetsledaren Per Branzén.

Publicerat av: