Nytt färgsystem riktat mot livsmedelsförpackningar

Pulse roll label products visar upp sitt senaste UV- och flexofärgsystem Puretone FPC på Labelexpo Europe i slutet av september.

Brittiska lack- och färgtillverkaren Pulse roll label products avslöjar sitt senaste UV- och flexofärgsystem Puretone FPC, nischat mot livsmedelsförpackningar.

Tryckfärgerna är kompatibla med livsmedelsförpackningar, dock ej för direktkontakt med livsmedlen. Färgsystemet är speciellt anpassat för krympfilmer och alla de vanligaste typerna av etikettering. Enligt företaget har det en utmärkt vidhäftning på en mängd substrat, bland annat diverse olika bestrukna papper och filmer. Vidare ska det vara speciellt anpassat för olika typer av flexoskrivare i industrisektorn där fasta ligger på att leva upp till bestämmelser och riktlinjer kring förpackningar och märkning till livsmedel. Andra produkter som visas upp är en opak vit FPC-krympfilm, speciella svarta och metalliska bläck samt FPC-lacker och lim. Dessutom introduceras en ny vidhäftande och kallfoliering FPC, samt en vidhäftande laminering för olika polyetensubstrat.

Företaget meddelar att de gör sin största satsning hittills på mässan i år. I montern ska de sätta färgsystemet Puretone FPC på prov genom att blanda, matcha och granska tryckfärgerna i den senaste kontrollutrustningen inom prepress.

 

Publicerat av: 

Dela artikeln

Email this to someoneShare on LinkedInShare on Facebook

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Nu höjs priserna

Efter att under ett år ha försökt att svälja prisökningarna på aluminium, så tvingas nu Kodak konstatera att det inte håller längre. Nio procent kommer priserna, med omedelbar verkan att höjas. Och det gäller inte bara i Sverige eller Europa. Prishöjningen är aviserad för hela världen.

Publicerat av: 

PDF tar hem lösning för förpackning i korta serier

Plockmatic Document Finishing (PDF) utökar sitt erbjudande genom att erbjuda en prisbillig stans, som utvecklats och byggs i en särskild Plockmatic version. Den här roterande stansen kan i en arbetsgång lägga både biglinjer och stansa. Det tar någon minut att byta verktyg och en registeravläsning gör att arken hela tiden

Publicerat av: 

Digital förpackning växer snabbt – men från mycket låg nivå

Ingenting i den grafiska branschen växer så snabbt som digitaltryckt förpackning. Det är dock från mycket låga nivåer, om vi undantar etiketter, vilka helt dominerar statistiken när du ser hur mycket förpackningsmaterial som trycks digitalt. Tittar du fem år framåt i tiden så kommer visserligen digitaltryckt kartong att öka med

Publicerat av: 

Skolan som satsar digitalt

Brobygrafiska ansöker om att dra igång nya grafiska yrkesutbildningar med digitalisering i fokus.
– Vi vill att våra studerande och vår bransch ska tillhöra morgondagens vinnare. Därför satsar vi extra mycket på de möjligheter branschen har inom digitalisering, säger verksamhetsledaren Per Branzén.

Publicerat av: