Esko ska underlätta kedjan

Eskos lägger fokus på förenklade arbetsflöden inom prepress och en automatiserad plattform för framställning av tryckplåtar inom flexotryck.

Esko visar upp nya innovationer på Labelexpo Europe i slutet av september kring hur man som etikett- och förpackningskonverterare effektiviserar sin verksamhet inom varje steg i arbetsflödet. Från inkommande order till leverans av tryckta och färdiga produkter.

De presenterar bland annat ett redigeringsprogram för prepress med PDF-redigering och preflight-funktionalitet specifikt riktat mot förpackningar. När det gäller design visas realistiska 3D-mockups för presentation och korrektur. Vidare presenteras förkonfigurerade arbetsflöden som ska underlätta genomströmningen före tryckning (prepress ), färghanteringssystem som stöder alla utskriftsprocesser och bläckuppsättningar samt en automatiserad och samordnad plattform för framställning av flexotryckplåtar.

Esko har även aviserat att de avslöjar två helt färdiga arbetsflödespaket under mässan. Webcenter essentials for labels, ett projektledningspaket för etikettillverkare, samt en automatiserad helhetslösning för prepress av etiketter – Automation engine essentials for labels.

Enligt företagets vd Udo Panenka. är deras nya innovationer utformade för att förbättra ledtider och användandet av utrustning som till exempel att minska fel och att säkerställa en hög utskriftskvalitet.

 

 

 

Publicerat av: 

Dela artikeln

Email this to someoneShare on LinkedInShare on Facebook

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Nu höjs priserna

Efter att under ett år ha försökt att svälja prisökningarna på aluminium, så tvingas nu Kodak konstatera att det inte håller längre. Nio procent kommer priserna, med omedelbar verkan att höjas. Och det gäller inte bara i Sverige eller Europa. Prishöjningen är aviserad för hela världen.

Publicerat av: 

PDF tar hem lösning för förpackning i korta serier

Plockmatic Document Finishing (PDF) utökar sitt erbjudande genom att erbjuda en prisbillig stans, som utvecklats och byggs i en särskild Plockmatic version. Den här roterande stansen kan i en arbetsgång lägga både biglinjer och stansa. Det tar någon minut att byta verktyg och en registeravläsning gör att arken hela tiden

Publicerat av: 

Digital förpackning växer snabbt – men från mycket låg nivå

Ingenting i den grafiska branschen växer så snabbt som digitaltryckt förpackning. Det är dock från mycket låga nivåer, om vi undantar etiketter, vilka helt dominerar statistiken när du ser hur mycket förpackningsmaterial som trycks digitalt. Tittar du fem år framåt i tiden så kommer visserligen digitaltryckt kartong att öka med

Publicerat av: 

Skolan som satsar digitalt

Brobygrafiska ansöker om att dra igång nya grafiska yrkesutbildningar med digitalisering i fokus.
– Vi vill att våra studerande och vår bransch ska tillhöra morgondagens vinnare. Därför satsar vi extra mycket på de möjligheter branschen har inom digitalisering, säger verksamhetsledaren Per Branzén.

Publicerat av: