Premiärvisar system som kombinerar falsmaskin och sadelhäftare

Kunskapsutbyte och demonstrationer av produkter väntas på Horizons event Finishing first.

För andra gången anordnar Horizon nätverksträffen Finishing first i slutet av september. Ett tjugotal produkter kommer demonstreras, bland annat ett system som samkör en falsmaskin och en sadelhäftare.

StitchLiner Mark III, som presenterades första gången vid Finishing First-eventet 2016, har sedan dess enligt Horizon sålts mer än hundra gånger över hela världen.

Återigen är det på Horizon Academy i tyska Quickborn som kunder och andra intresserade bjuds in till. Horizon kommer i samarbete med Hunkeler, Canon och Crown van Gelder presentera tre olika lösningar av digital rullprintning för en variabel produktion av böcker, broschyrer och direktutskick. Med SmartStacker och SmartSlitter visas även två digitala arkanvändningar för variabel bearbetning av enskilda ark. Nya produkter i visningslokalen, som för övrigt är ombyggd, blir ett system som kombinerar en falsmaskin och en sadelhäftare – FoldLiner 7 tillsammans med B2-falsmaskinen AFV-56. I detta system finns Dynamic-Fold- teknik och Score-Navigator för att skapa nya accenter för fickfalsmaskiner i halvformat. En annan produkt som kan komma att dra blickarna till sig är sadelhäftaren StitchLiner Mark III.

Talare under dagarna  är bland annat Hans Gut från Hunkeler AG och Patrick Piecha från Onlineprinters, som kommer diskuterar strategier för vidareutveckling av affärsmodeller och berätta om hur det dagliga arbetet fungerar.

Internationella besökare bjuds in 26-27 september och de två följande dagarna är avsatta för tyskspråkiga gäster. Eventet är gratis.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Email this to someoneShare on LinkedInShare on Facebook

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Nu höjs priserna

Efter att under ett år ha försökt att svälja prisökningarna på aluminium, så tvingas nu Kodak konstatera att det inte håller längre. Nio procent kommer priserna, med omedelbar verkan att höjas. Och det gäller inte bara i Sverige eller Europa. Prishöjningen är aviserad för hela världen.

Publicerat av: 

PDF tar hem lösning för förpackning i korta serier

Plockmatic Document Finishing (PDF) utökar sitt erbjudande genom att erbjuda en prisbillig stans, som utvecklats och byggs i en särskild Plockmatic version. Den här roterande stansen kan i en arbetsgång lägga både biglinjer och stansa. Det tar någon minut att byta verktyg och en registeravläsning gör att arken hela tiden

Publicerat av: 

Digital förpackning växer snabbt – men från mycket låg nivå

Ingenting i den grafiska branschen växer så snabbt som digitaltryckt förpackning. Det är dock från mycket låga nivåer, om vi undantar etiketter, vilka helt dominerar statistiken när du ser hur mycket förpackningsmaterial som trycks digitalt. Tittar du fem år framåt i tiden så kommer visserligen digitaltryckt kartong att öka med

Publicerat av: 

Skolan som satsar digitalt

Brobygrafiska ansöker om att dra igång nya grafiska yrkesutbildningar med digitalisering i fokus.
– Vi vill att våra studerande och vår bransch ska tillhöra morgondagens vinnare. Därför satsar vi extra mycket på de möjligheter branschen har inom digitalisering, säger verksamhetsledaren Per Branzén.

Publicerat av: