Stryktåliga etikettmaterial för många branscher

Lintec presenterar en rad etikettmaterial anpassade för flera branscher där stryktåliga etiketter är ett krav. Här finns bland annat etikettmaterial för digitala utskrifter.

Lintec ställer ut på Labelexpo Europe i september med sitt sortiment av självhäftande etikettmaterial. Den kanske största nyheten är ett etikettmaterial med stark vidhäftning för applicering på svåra substrat som grova ytor, polypropen och polykarbonater. Användningsområden kan till exempel vara säkerhetsetiketter och varningsetiketter på elektriska apparater. Tillverkaren menar också att den starka vidhäftningen mellan två klisterytor gör materialet lämpligt för etiketter till bagage.

Ett annat av företagets material är lättapplicerat och motverkar att luftbubblor bildas under etiketten. Materialet sväller heller inte när det fästs på formsprutade plastprodukter som har en tendens att evaporera. Materialet är anpassat för elektriska apparater, displayetiketter och andra större etiketter.

Det blir även etikettmaterial för uppmärkning av sjukvårdsprodukter som blod- och IV-påsar. Även ett värmetåligt material för etiketter på provrör i labbmiljöer. Materialets vidhäftning består vid såväl nedfrysning som upphettning.

Det finns också en radda med etikettmaterial som enkelt kan tas bort med vatten från behållare och flaskor.

På Labelexpo Europe för två år sedan visade  det japanbaserade företaget upp etikettmaterial utvecklade för oljiga substrat. Dessa tar de med sig även denna gång. Limmet i etikettmaterialet absorberar olja, och är därför passande för att märka upp olika stålprodukter och bildelar.

Sist men inte minst visar Lintec upp en hel rad etikettmaterial som är anpassade för digitala utskrifter.

 

Publicerat av: 

Dela artikeln

Email this to someoneShare on LinkedInShare on Facebook

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Nu höjs priserna

Efter att under ett år ha försökt att svälja prisökningarna på aluminium, så tvingas nu Kodak konstatera att det inte håller längre. Nio procent kommer priserna, med omedelbar verkan att höjas. Och det gäller inte bara i Sverige eller Europa. Prishöjningen är aviserad för hela världen.

Publicerat av: 

PDF tar hem lösning för förpackning i korta serier

Plockmatic Document Finishing (PDF) utökar sitt erbjudande genom att erbjuda en prisbillig stans, som utvecklats och byggs i en särskild Plockmatic version. Den här roterande stansen kan i en arbetsgång lägga både biglinjer och stansa. Det tar någon minut att byta verktyg och en registeravläsning gör att arken hela tiden

Publicerat av: 

Digital förpackning växer snabbt – men från mycket låg nivå

Ingenting i den grafiska branschen växer så snabbt som digitaltryckt förpackning. Det är dock från mycket låga nivåer, om vi undantar etiketter, vilka helt dominerar statistiken när du ser hur mycket förpackningsmaterial som trycks digitalt. Tittar du fem år framåt i tiden så kommer visserligen digitaltryckt kartong att öka med

Publicerat av: 

Skolan som satsar digitalt

Brobygrafiska ansöker om att dra igång nya grafiska yrkesutbildningar med digitalisering i fokus.
– Vi vill att våra studerande och vår bransch ska tillhöra morgondagens vinnare. Därför satsar vi extra mycket på de möjligheter branschen har inom digitalisering, säger verksamhetsledaren Per Branzén.

Publicerat av: