Sappi bär upp etiketter

Sappi visar upp sina senaste innovationer inom etikett- och bärpapper.

Sappi, leverantör av specialpapper för självhäftande applikationer och förpackningar ställer ut på Labelexpo. Nyheterna återfinns i produktgrupperna bärpapper och etikettpapper. Dessa inkluderar det nya bärpapperet Sappi Sol DNC samt två nya etikettmaterial i form av Sappi Parade Face Stock C1S och Sappi Parade Face Stock Vellum.  De är godkända för direktkontakt med livsmedel och uppfyller även kraven DIN EN 71 inom säkerhet kring leksaker. Utbudet av applikationer för dessa självhäftande etikettpapper inkluderar dekorativa etiketter för burkar, glasbehållare, och en rad flaskor, men även till klistermärken och prislappar som ofta som ofta syns finns på produkter i frukt- och grönsaksledet.

Sappi har producerat silikonbaserade CCK-papper (lerbelagda kraftpapper) i över 40 år och meddelar i ett pressmeddelande att deras utveckling går mot allt mindre användning av silikon i tillverkningsprocessen. Sappi Sol DNC-papperet har idag en bättre ytstruktur vilket resulterar i en jämnare yta som kräver lägre silikonförbrukning i efterbehandlingsprocessen.

 

Publicerat av: 

Dela artikeln

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Dubbelt upp med Kombo TH

Elitron visade sin automatiska efterbehandlingsutrustning med dubbla skärhuvuden och helt nya funktioner.…