Rulloffset-lösning för konverterare

Contiweb Thallo är rulloffset-lösningen riktad mot etikett- och förpackningskonverterare.

Contiweb Thallo är rulloffset-maskinen anpassad för produktion av flexibla etiketter och förpackningar.

Rulloffset-lösningen Contiweb Thallo är sprungen ur ett samarbete mellan Contiweb och DG Press. Maskinen är utvecklad för att effektivisera produktionen av etiketter och förpackningar. Det kan avse olika typer av folier, filmer, papper och kartongbaserade förpackningar. Remko Koolbergen, delägare och direktör på DG Press säger att Contiweb Thallo utvecklades  för att möta snabba förändringar på marknaden genom att erbjuda kortare körningar, högre utskriftskvalitet, kortare ledtider och lägre kostnader.

Företagen aviserar att de sålt tre av dessa system efter visningen på Drupa-mässan 2016. Härnäst demonstreras Contiweb Thallo i drift på Labelexpo tillsammans med olika typer av utrustning för efterbehandling.

 

Publicerat av: 

Dela artikeln

Email this to someoneShare on LinkedInShare on Facebook

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Nu höjs priserna

Efter att under ett år ha försökt att svälja prisökningarna på aluminium, så tvingas nu Kodak konstatera att det inte håller längre. Nio procent kommer priserna, med omedelbar verkan att höjas. Och det gäller inte bara i Sverige eller Europa. Prishöjningen är aviserad för hela världen.

Publicerat av: 

PDF tar hem lösning för förpackning i korta serier

Plockmatic Document Finishing (PDF) utökar sitt erbjudande genom att erbjuda en prisbillig stans, som utvecklats och byggs i en särskild Plockmatic version. Den här roterande stansen kan i en arbetsgång lägga både biglinjer och stansa. Det tar någon minut att byta verktyg och en registeravläsning gör att arken hela tiden

Publicerat av: 

Digital förpackning växer snabbt – men från mycket låg nivå

Ingenting i den grafiska branschen växer så snabbt som digitaltryckt förpackning. Det är dock från mycket låga nivåer, om vi undantar etiketter, vilka helt dominerar statistiken när du ser hur mycket förpackningsmaterial som trycks digitalt. Tittar du fem år framåt i tiden så kommer visserligen digitaltryckt kartong att öka med

Publicerat av: 

Skolan som satsar digitalt

Brobygrafiska ansöker om att dra igång nya grafiska yrkesutbildningar med digitalisering i fokus.
– Vi vill att våra studerande och vår bransch ska tillhöra morgondagens vinnare. Därför satsar vi extra mycket på de möjligheter branschen har inom digitalisering, säger verksamhetsledaren Per Branzén.

Publicerat av: