Turnex blir en del av Kuvertteamet

Kuvertteamet köper Turnex och breddar sitt erbjudande inom papper och kartong.

Kuvertteamet breddar sig nu och ska framöver erbjuda mycket mer inom papper och kartong. Detta görs genom ett förvärv av göteborgsföretaget Turnex.

Kuvertteamet är placerat i Bankeryd, utanför Jönköping, och har 105 anställda. Turnex har 10 medarbetare. Tillsammans får de båda företagen en omsättning på över 250 miljoner kronor.

– Kuvertteamet arbetar hela tiden på att bredda sitt utbud med visionen att bli ”Skandinaviens ledande grossist inom trycksaker”, berättar vd och delägare Patrik Sjölin.

Turnex affärsidé är att vara ett oberoende grossistföretag inom den grafiska branschen med egna agenturer och exklusiva försäljningsavtal.

– Detta känns som ett otroligt bra steg för oss på Kuvertteamet. Vi breddar vårt sortiment inom grafiskt material och får tillgång till ett gäng otroligt kunniga och engagerade medarbetare, fortsätter Patrik Sjölin. Vi fokuserar på enkelhet och jobbar enbart med återförsäljare vilket gör att detta förvärv känns helt perfekt för oss och våra kunder.

Turnex vd och tidigare ägare Stefan Jansson är också glad:

– Att bli en del av Kuvertteamet koncernen känns som helt rätt steg för Turnex. De synergier som vi genom detta kan ta ut är nödvändiga i en tuff marknad. Vi har även sett att Kuvertteamet är duktiga på webb-lösningar och sociala medier och detta kommer nu våra kunder tillgodo.

– Turnex kontor och lager kommer att vara kvar i Göteborg och vi hoppas att alla anställda vill hänga med på vår ”nya resa”, avslutar Patrik Sjölin.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Email this to someoneShare on LinkedInShare on Facebook

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Byt strategi för tryckeriet

  Även om det kan kännas tungt att betala av på sina maskiner, så är personalkostnaden det utan jämförelse dyraste i ett tryckeri. Därför blir det ordentligt tokigt när tryckerierna håller igen på investeringar, istället för att satsa och rationalisera. Från att tidigare varit världsledande i investeringar – alldeles tokigt

Publicerat av: 

Norden möttes i Riga

  När Plockmatic Document Finishing för fjärde gången höll Plockmatic Days i Riga, hade arrangemanget vuxit till att börja likna en mässa. Den här gången anslöt kunder från hela Norden samt från Baltikum, Tjeckien, Vitryssland och Ryssland. Ansvarig var Mikael Bryske, som gladde sig över ännu ett besöksrekord. – Det började

Publicerat av: 

Casio jobbar på en 2,5D-teknik

Det japanska företaget Casio har tagit fram en prototyp på en skrivarlösning som med särskilt material kan återge högupplösta strukturer i färg, som läder, tyg med sömmar, trä, keramik och murade väggar. Företaget definierar tekniken som 2,5D, alltså inte riktigt hela vägen fram till 3D.

Publicerat av: 

Bjöd in till nära samarbeten

Marabu Scandinavia har hållit Öppet hus i sina lokaler i Malmö. Budskapet som förmedlades till kunderna var tydligt.
– Vi har pushat mycket idag för att skapa partnerskap. Det vi gör, gör vi tillsammans med kunden. Vi erbjuder inte bara en burk med färg utan en helhetslösning. Allt från produktivitet och kvalitet till förståelse för gällande lagar och regler, säger Victor Bildsten, digital försäljningschef på Marabu Scandinavia.

Publicerat av: