Finsk flexotryckare får erkännande

Marko Valkamo, Produktions- och utvecklingsdirektör, Marvaco Oy, Ville Riitahaara, Prepresschef, Westpak Oy Ab, Jonas Skuthälla, Verkställande Direktör, Westpak Oy Ab, Vesa Mäkilä, Prepresspecialist, Westpak Oy Ab, Tomi Havia, Kundservicechef, Marvaco Oy, Tapio Alanko, Kundservicechef, Marvaco Oy.

Finska flexotryckaren Westpak får en EGP-certifiering för sitt genomförande av en modern produktionsprocess.

Ville Riitahaara, prepresschef på Westpak Oy Ab.

Utmärkelsen från Marvaco erkänner Westpaks genomförande av en modern produktionsprocess. De är en finsk tillverkare av förpackningar med flexotryck och var det första nordiska tryckeriet som implementerade EGP (Expanded Gamut Printing) under 2015. EGP-certifieringen är sprunget ur  Marvaco och dess amerikanska partnerföretag CSW införande av utökat färgomfång för förpackningstryck, vilka sedermera har avancerat till steget att tilldela partnerskapsintyg till tryckeriföretag.
Westpak får certifikatet för sin höga kvalitet och utmärkta processeffektivitet för tryck gjorda under de senaste två åren, och det verifierar att förpackningstryck som utförts med EGP-tekniken har varit utmärkta, i tryck efter tryck, skriver Marvaco i ett pressmeddelande.

Enligt Marvaco möjliggör EGP-tekniken ett högkvalitativt, effektivt, och mer produktivt tryck av förpackningar utan behov av dekorfärger. Förutsägbara och exakta varumärkesfärger implementeras med digitalt assisterad färgblandning.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Email this to someoneShare on LinkedInShare on Facebook

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Nu höjs priserna

Efter att under ett år ha försökt att svälja prisökningarna på aluminium, så tvingas nu Kodak konstatera att det inte håller längre. Nio procent kommer priserna, med omedelbar verkan att höjas. Och det gäller inte bara i Sverige eller Europa. Prishöjningen är aviserad för hela världen.

Publicerat av: 

PDF tar hem lösning för förpackning i korta serier

Plockmatic Document Finishing (PDF) utökar sitt erbjudande genom att erbjuda en prisbillig stans, som utvecklats och byggs i en särskild Plockmatic version. Den här roterande stansen kan i en arbetsgång lägga både biglinjer och stansa. Det tar någon minut att byta verktyg och en registeravläsning gör att arken hela tiden

Publicerat av: 

Digital förpackning växer snabbt – men från mycket låg nivå

Ingenting i den grafiska branschen växer så snabbt som digitaltryckt förpackning. Det är dock från mycket låga nivåer, om vi undantar etiketter, vilka helt dominerar statistiken när du ser hur mycket förpackningsmaterial som trycks digitalt. Tittar du fem år framåt i tiden så kommer visserligen digitaltryckt kartong att öka med

Publicerat av: 

Skolan som satsar digitalt

Brobygrafiska ansöker om att dra igång nya grafiska yrkesutbildningar med digitalisering i fokus.
– Vi vill att våra studerande och vår bransch ska tillhöra morgondagens vinnare. Därför satsar vi extra mycket på de möjligheter branschen har inom digitalisering, säger verksamhetsledaren Per Branzén.

Publicerat av: