Etikettfilmer för flera trycktyper

Taghleef Industries kommer med nyheter till sitt sortiment av etikettfilmer som kan användas till olika trycktekniker.

I Taghleef Industries sortiment kallat Speciality Label Films finns flera olika typer av etikettmaterial som lämpar sig för tryck som gravyr, flexo, offset och uv-härdning. Vissa fungerar även för digitaltryck. På Labelexpo-mässan i Bryssel presenteras en rad av dessa filmer. Tillverkaren nämner bland annat den extra matta ytan på filmen Soft touch som har taktila egenskaper, och ger betraktaren en lyxig känsla av lenhet och mjukhet. Olika typer av matta och glansiga filmer som motverkar repor finns också i montern samt etikettfilmer som är antibakteriella med ett extra skyddslager lämpade för exempelvis hygien- och egenvårdsprodukter. Dessa etikettfilmer sägs döda 99,9 procent av de bakterier som kommer i kontakt med ytan.

Enligt företaget är deras sortiment med självhäftande etiketter under ständig utveckling. Den senaste i raden är LSG – en film med skarp vithet och glansutseende. Taghleef Industries visar också etikettfilmer för formsprutade plastförpackningar (In-mould labelling). Företaget menar vidare att de kommer presentera nästa generations krympfilmer. Hållbara krympfilmer med en lättare vikt än föregångarna ska de underlätta PET-återvinningssystemet.

 

 

Publicerat av: 

Dela artikeln

Email this to someoneShare on LinkedInShare on Facebook

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Byt strategi för tryckeriet

  Även om det kan kännas tungt att betala av på sina maskiner, så är personalkostnaden det utan jämförelse dyraste i ett tryckeri. Därför blir det ordentligt tokigt när tryckerierna håller igen på investeringar, istället för att satsa och rationalisera. Från att tidigare varit världsledande i investeringar – alldeles tokigt

Publicerat av: 

Norden möttes i Riga

  När Plockmatic Document Finishing för fjärde gången höll Plockmatic Days i Riga, hade arrangemanget vuxit till att börja likna en mässa. Den här gången anslöt kunder från hela Norden samt från Baltikum, Tjeckien, Vitryssland och Ryssland. Ansvarig var Mikael Bryske, som gladde sig över ännu ett besöksrekord. – Det började

Publicerat av: 

Casio jobbar på en 2,5D-teknik

Det japanska företaget Casio har tagit fram en prototyp på en skrivarlösning som med särskilt material kan återge högupplösta strukturer i färg, som läder, tyg med sömmar, trä, keramik och murade väggar. Företaget definierar tekniken som 2,5D, alltså inte riktigt hela vägen fram till 3D.

Publicerat av: 

Bjöd in till nära samarbeten

Marabu Scandinavia har hållit Öppet hus i sina lokaler i Malmö. Budskapet som förmedlades till kunderna var tydligt.
– Vi har pushat mycket idag för att skapa partnerskap. Det vi gör, gör vi tillsammans med kunden. Vi erbjuder inte bara en burk med färg utan en helhetslösning. Allt från produktivitet och kvalitet till förståelse för gällande lagar och regler, säger Victor Bildsten, digital försäljningschef på Marabu Scandinavia.

Publicerat av: